Svalövs kommun

Företagsfrukost

Temat för företagsfrukosten den 18 april var "ESS och Max IV - En affärsmöjlighet för ditt företag?"
Företagare samlade i fullmäktigesalen. Foto: M Pålsson
Företagsfrukosten startade sedvanligt med kaffe och smörgås och 50-talet företagare minglade runt. Kommunchef Fredrik Löfqvist hälsade välkommen och kommunstyrelsens nya ordförande Birgitta Jönsson (S) presenterade sig. Därefter berättade näringslivs- och turistchef Leif Wennerberg om dagens program och uppmuntrade också de närvarande företagarna att lämna in nomineringar till Årets företagare.  
 
Dagens huvudtema var "ESS och Max IV — En affärsmöjlighet för ditt företag?" Maria Heinesson Grynge från Region Skåne Näringsliv informerade om etableringarna av forskaranläggningarna ESS och Max IV i Lund och förde ett resonemang om hur företagare i Svalövs kommun kan dra nytta av detta. Maria skickade med företagarna orden närhetsfördelar, framtida marknad, ökad konkurrenskraft och upphandlingsvärde, att fundera kring. Vilka varor och tjänster kommer att efterfrågas i regionen och hur kan jag som företagare dra nytta av detta?
 
Mer information finns här:
www.tillvaxtmotor.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
www.essmax4tita.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 
En ganska ny företeelse för företagsfrukosten är att lokala företagare får möjlighet att marknadsföra sig själva. Först ut var Eva Wigren, hälsopedagog med egna företaget Kom och landa från Teckomatorp. Eva genomförde en kortversion av så kallad skrattyoga, vilket fick fart på både blodomlopp och humör.

Bröderna Robert Nilsson och Dick Hjelmqvist, ägare till DaRoNi, presenterade sitt utbud inom reklam, tryck och skylt.

Dan Nilsson från Rävetofta orienteringsklubb informerade om att det nu finns orienteringsslingor i både Svalövs och Kågeröds tätorter.

Till sist bjöd Svalövs Golfklubb in företagare i kommunen på lunch och en 9-hålsrunda. Fredagen den 20 april kl 12.30 startar evenemanget och anmälan görs via klubbens hemsida. 

Publicerad:

Sidansvarig: Gisela Christensson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun