Svalövs kommun

Frukostmötet bjöd på två "resor" — Helt olika varandra

Höstens första företagarfrukost samlade ett 50-tal gäster som fick lyssna på konstnären Susanne Jardebacks spännande tillvaro och historien bakom Kullaflyg och dess platschef Christer Paulsson.
Skriv alternativtext här...

Susanne Jarbeback

Ett tämligen formellt telefonsamtal från Vetenskapsakademien blev inledningen på Susanne Jardebacks "resa" att under tre år illustrera diplom till Nobelpristagare. Egentligen ett helt enastående uppdrag för vilken konstnär som helst! Nu blev Susanne utvald efter besök och utvärderingar och naturligtvis en nervös väntan på det positiva beskedet.
Första uppdraget blev diplomen till Ekonomipriset som utfärdas av Riksbanken i Alfred Nobels anda.

Diplom till Thomas Sargent, Nobelpristagare i ekonomi 2011

Det blev två diplom eftersom priset 2011 var delat mellan Thomas Sargent och Christoffer A. Sims. Resan fortsätter med illustrationer till diplomet för kemi detta år och och avslutningsvis, det viktigaste nämligen fysikpriset kommande år. Allt detta betyder naturligtvis många möten och tillgång till miljöer som det är få förunnat att vistas i.

Susanne Jardeback kan ni läsa mer om på hennes hemsida.
http://www.jardebackart.se

Christer Paulsson beskrev sin resa som ett avstamp i en morotsstack ett par månader i ungdomens Skåne som gav tid till reflektion och ledde till en krokig och brokig väg fram till arbetet som platschef på Kullaflyg. Christer Paulsson kan beskrivas som entreprenöriell. Något som många vill vara i dagens samhälle men som få verkligen är. Framgångssagan för Kullaflyg kan spåras i en devis som Christer upprepade några gånger under sitt anförande — Nämligen att bolaget inte flyger plan utan människor. Det synsättet har varit grunden för en utveckling som bland annat lett till att de har branschens mest nöjda resenärer.

Christer Paulsson

Idag har företaget nått en marknadsandel långt över målet och affärsidén kvarstår - att det är ett flygbolag som är till för boende och företag i Nordvästskåne.
I folkmun är nog företaget mest känt för att de lyckats kombinera låga priser med service och omtanke. En viktig poäng är nog också att det serveras riktigt kaffe från Skåne och färska mackor och mat som är från trakten.
- Men det stannar nog inte här!

Publicerad:

Sidansvarig: Gisela Christensson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun