Svalövs kommun

Entreprenörskap på tapeten på företagsfrukosten

Temat för årets första företagsfrukost var entreprenörskap. Deltagarna bjöds på föredrag av Nicklas Nornemark, som driver Kulturhuset i Svalöv, och Susanne Wahlgren Persson, regionchef för Ung Företagsamhet.
Mingel på företagsfrukosten

Företagsfrukosten inleddes som vanligt med mingel.


Nicklas Nornemark är byggmästaren som fattade tycke för den gamla biografbyggnaden i Svalöv och bestämde sig för att rusta upp den. Under arbetet har han gått från byggare till kulturnörd och har gett sig vidare in i den digitala världen. Han är idag en internationellt efterfrågad rådgivare och åker land och rike runt för att hjälpa biografer att få rätt på bild och ljud. Han liknar sin resa vid att kasta sig utför en klippa — att våga ta chansen och satsa helhjärtat på sin passion. En chansning som gett utdelning.

Ung Företagsamhet är en icke-vinstdrivande organisation, som ger gymnasister chansen att under ett läsår starta, driva och så småningom avveckla ett företag. Susanne Wahlgren Persson berättade om organisationens verksamhet, som under senare år utvecklats till att även inkludera aktiviteter för grundskoleelever. Hon presenterade även resultaten från undersökningar som visat att unga, som deltagit i Ung Företagsamhets program, i högre utsträckning startar och framgångsrikt driver egna företag även senare i livet.

Företagsfrukosten hölls den 13 februari. De kommande frukostarna under 2013 är planerade till 17/4, 5/6, 21/8, 16/10 och 11/12.

Publicerad: 2013-10-21

Sidansvarig: Gisela Christensson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun