Svalövs kommun

Företagsfrukost 16 oktober

Temat för dagens huvudföreläsning var ”På vilket sätt kan den lokala banken vara en bricka i den lokala utvecklingen”

Ett 60-tal företagare hade samlats i fullmäktigesalen för att inledningsvis frukostmingla och för att sedan ta del av dagens företagspresentationer och förläsning.

Fr. v. i bild: Edward Busch (Ambusch), Daniel Löfdahl (Färs & Frosta Sparbank), och Jessica Malm (Söderåsens miljöförbund) frukostminglar.

Inledningsvis hälsade kommunchef Fredrik Lövqvist och Näringslivs- och turismchef Leif Wennerberg alla välkomna och presenterade morgonens program. Leif Wennerberg informerade om årets företagare 2012 och han passade också på att uppmärksamma årets företagare 2011 samt att några av Svalövs kommunambassadörer fanns på plats i publiken.

Ett uppskattat och återkommande inslag är företagspresentationerna. Först ut att presentera sig och sitt företag var Mats Stedt från Coop i Kågeröd. En glädjande nyhet för butiken och för Kågeröd är att man lyckats få Posten, Svenska spel och ATG.

Mats Stedt, Coop Konsum Kågeröd.

Tycho Wachtmeister, Knutstorps Skog AB.

Mia Arvidsson, VD Farmartjänst.

Sedan tog Tycho Wachtmeister från Knutstorps Skog AB vid för att berätta om hans och brodern Fredrik Wachtmeisters produkt Hereford kött Söderåsen. En produkt som nu har introducerats på ICA Gunnarsson Svalöv och som de också tänker leverera till ICA i Röstånga. Därefter var det Mia Anderssons tur att presentera sig själv och Farmartjänst. Hon redogjorde för vilka typer av tjänster som Farmartjänst har att erbjuda företagen i Svalövs kommun.

Dagens huvudföreläsare var Anders Johansson och Bjarne Persson från Färs och Frosta Sparbank. Temat för dagen var på vilket sätt kan en bank medverka till att skapa förutsättningar för tillväxt, nyetablering och kompetenshöjning i en kommun genom olika insatser och aktiviteter.

Bjarne Persson (t.v) och Anders Johansson (t.h) från Färs & Frosta Sparbank.

Nästa Företagsfrukost är den 11 december.

Publicerad: 2014-03-03

Sidansvarig: Gisela Christensson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun