Artikeln publicerades 11 mars 2022

Svalövs kommun öppnar mottagning för skyddssökande från Ukraina

Medarbetare från Gata & Park i färd med att iordningställa Parkskolans idrottshall.

Medarbetare från Gata & Park i färd med att iordningställa Parkskolans idrottshall.

Svalövs kommun sätter upp ett mottagningscenter för ukrainare som flytt kriget. Som ett första center blir det idrottshallen på Parkskolan i Teckomatorp.

På Parkskolan i Teckomatorp kommer det från och med imorgon lördag att finnas uppemot 60 sängplatser och erbjudas frukost, lunch och middag. Skyddssökande med särskilda behov kommer att anvisas en annan plats i Svalövs tätort. Utöver dessa så ser Svalövs kommun över andra möjligheter för att ordna ett gott mottagande.

- Vi går från ord till handling. Det är skarpt läge. Det händer här och nu. Ambitionen är att göra mottagandet så bra som möjligt, säger Stefan Larsson, kommunchef i Svalövs kommun.

Kommunen har skapat mailadressen ukraina@svalov.se och uppmanar medborgare med tolkmöjligheter eller andra funderingar att använda denna. Det går också att ringa på telefon 0418-47 50 01 för att nå kommunens projektledare för Ukraina-mottagandet.

Kommunmedborgare som vill hjälpa till eller skänka saker uppmanas att ta kontakt med Svenska kyrkan som organiserar insamling.