Artikeln publicerades 30 mars 2022

Läsutmaning i klass 4 på Heleneborgsskolan

En av eleverna, som deltog i läsutmaningen, i årskurs 4 på Heleneborgsskolan, Svalöv

I 15 veckor under höstterminen antog klass 4 på Heleneborgsskolan en läsutmaning. Tävlingen var för alla årskurs 4 i Sverige och syftet var att främja läsandet.

Tävlingen utförs av “Den stora läsutmaningen”. Beppe Singer är en av de som leder projektet tillsammans med olika författare och samarbetspartners som till exempel Adlibris, Rabén & Sjögren med flera.

Tävlingen går ut på att eleverna ska få läsa/lyssna på så många böcker som möjligt under tävlingsperioden. Eleverna hade en stor valfrihet på genre, läsnivå och om de ville lyssna eller läsa. Eleverna hade även möjlighet att fortsätta läsa hemma. Här måste vi ge en stor eloge till vårdnadshavare som peppade sina barn hemma. Motivationen för att vinna var stor och klassen med 47 elever läste tillsammans 422 böcker.

- Vinsten var att få åka till Astrid Lindgrens värld. Det hade varit lika stort för dem att vinna ett bokpaket. Så när tiden kom då det var dags att utnämna vinnarna, satt klassen på helspänn. Tyvärr gick det inte hela vägen denna gången, säger Denisé Holmgren, ansvarig pedagog och lärare i årskurs 4 på Heleneborgsskolan.

- Besvikna miner när man kämpat så hårt är förståeligt. Men vi har fortsatt att peppa eleverna. Vi upplever också att motivationen till läsningen har fortsatt även efter tävlingen, fortsätter Denisé Holmgren.

Mer information om Den stora läsutmaningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..