Artikeln publicerades 20 maj 2022

Nytt bostadsprojekt i Teckomatorp är igång!

Representanter från 3Hus, Svalövs kommun och BAB tog de första symboliska spadtagen.Förstora bilden

Representanter från 3Hus, Svalövs kommun och BAB tog de första symboliska spadtagen.

Ett klassiskt första spadtag fick symbolisera starten för entreprenören 3Hus nya bostadsprojekt i Svalövs kommun. Totalt handlar det om 17 bostadsrätter i både en och i två plan som ska byggas på fastigheten Smedlyckan i Teckomatorp.

Det var 3Hus, Länsförsäkringar och BAB som bjöd in framtida bostadsgäster, allmänhet och kommun för att uppmärksamma det hela.

Vad betyder detta för Teckomatorps utveckling?
- Det här nya området blir ett första steget för det nya Teckomatorp efter BT Kemi och det är säkert en ögonöppnare för dem som bor i omgivningen och de som bor i kommunen. Jag tror att detta kan bli starten för en större utveckling av Teckomatorp i framtiden, säger Teddy Nilsson (SD), ordförande i kommunstyrelsen.

Endast två bostäder kvar

Det som uppförs på tomten är en bostadsrättsförening som kommer att ligga trivsamt och med ett lagom gångavstånd till ortens tågstation, skola och affär.

Joakim Lindahl är fastighetschef och projektutvecklare på 3Hus och han är mycket glad att projektet är igång:

- Det känns riktigt härligt och det ska bli spännande att få komma igång.

Kan du kort beskriva vad det är ni ska bygga?
- Det blir 17 stycken radhus. Några i ett plan och några i två plan och i olika storlekar. Det blir fina hus med träfasad och med en härlig innergård. Det som också är glädjande är att det i nuläget bara finns två bostäder som inte är sålda.

När kommer det att vara dags för inflyttning?
- Sommar 2023 ska det vara färdigt. Då kommer de första flyttbilarna med flyttlådor.

Har 3Hus planer på att bygga mer i Teckomatorp?
- Ja, vi har en markanvisning på en fastighet på andra sidan stationsområdet. Där är detaljplanen på gång, så vi inväntar den.

En resa vi möjliggör tillsammans

Kommunens samhällsbyggnadschef, Mats Dahlberg, var också på plats som representant för kommunens samhällsbyggnadsverksamhet.

Vilken roll har er verksamhet spelat för att möjliggöra projektet?
- Från plan och exploatering samt bygglovssidan har vi tillsammans med exploatören varit aktiva att finna vägen fram med att hitta en lämplig plats för byggnation av denna karaktär. Vi har gått från en markanvisning till att vi faktiskt säljer tomten. Det är en resa vi möjliggjort tillsammans, säger Mats Dahlberg.

Läs mer om bostadsrättsföreningen Smedlyckan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Är du intresserad av en av kvarstående bostadsrätter vänder du dig till Länsförsäkringar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information.