Artikeln publicerades 8 juli 2022

Svalövs nya lekplats har invigts

Pirater och sjörövare på nya lekplatsen

Skepp ohoj, igår invigdes den nya tillgänglighetsanpassade lekplatsen på Strandgatan i Svalöv. Lekplatsen som har ett pirat och havstema hade för invigningsdagen intagits av såväl pirater som små sjörövare och det är tydligt att lekplatsen ska locka till både lek och skoj för alla. Stefan Pettersson som är samhällsbyggnadsnämndens ordförande hade den stora äran att klippa bandet vid invigningen.

Stefan Pettersson klipper bandet och inviger lekplatsen

Stefan Pettersson klipper bandet och inviger lekplatsen

- Nu har Svalövs kommun en lekplats där alla barnfamiljer har möjlighet att delta och där alla barn kan aktiveras. Säger Stefan Pettersson under invigningsceremonin

Lekplatsen bjuder på såväl klättring, rutschkanor och gungor som en spännande miljö där barnen både kan möta krokodiler och andra spännande sjöodjur. Centralt i parken står dessutom ett piratskepp med kanoner och master man kan klättra i. Har man oturen att lätt bli sjösjuk kan man istället välja att hänga i hängmattorna på torra land eller hoppa på studsmattan.

Viktigt att alla kan vara med

För att alla ska kunna bjudas in och ha möjlighet att delta i den fria leken så har det varit en prioriterad målsättning att bygga en tillgänglighetsanpassad lekplats i Svalövs kommun. Det innebär att barn och vuxna med olika funktionsvariationer ska kunna känna sig välkomna att nyttja lekplatsen på lika villkor.

- Lekplatsen är tillgänglighetsanpassad främst genom underlaget men även att viss lekutrustning är anpassad så att både barn och föräldrar som kan ha rörelseförhinder ska kunna delta. Lekplatsens storlek och ytor gör så att den är anpassad för alla. Berättar Emil Bernhardsson som är gatuchef på Gata-Park i kommunen.

Barn tittar på den nya lekplatsen

Nyfikna barn ville börja leka på den nya lekplatsen

Lekplatsen som är den första av flera lekplatser som planeras att byggas har fått ett Pirat och havstema. Temat i sig ska locka till lek och äventyr där bara fantasin sätter gränserna.

- Lekplatsen väcker förhoppningsvis stort intresse där barn kan vara ute och leka. Lekplatsen är en av kommunens temalekplatser och denna lekplats har ett pirattema. Det är ett äventyr i sig för familjer att åka runt till kommunens olika temalekplatser. Nästa lekplats som kommer att byggas är i Kågeröd. Säger Mattias Wiman som är teknisk chef på Gata-Park.