Artikeln publicerades 21 september 2022

Utmärkelser till deltagare i UngDrive

Från vänster i bild syns Maryam Barbooti och Lina Tranqvist, båda två deltagare i UngDrive.

Från vänster i bild syns Maryam Barbooti och Lina Tranqvist, båda två deltagare i UngDrive.

I går, den 20 september, uppmärksammades årets deltagare i UngDrive av kommunen under festliga former på kommunhuset.

Deltagarna mottogs av politiker och tjänstemän från kommunen och uppvaktades med tacktal, blommor och det serverades kaffe med tårta. En överraskning i form av en gåva från Svalövsortens Hantverksförening lämnades också över.

UngDrive är ett koncept där ungdomar lär sig om entreprenörskap och under några sommarveckor får chansen att testa på att vara företagare. I år deltog 13 personer från Svalöv i UngDrive och det startades sommarföretag med många olika inriktningar, allt från att skapa hemsidor till försäljning av second hand-kläder och bakverk. Två av deltagarna utmärkte sig lite extra och fick priserna "Bästa marknadsföring" och "Årets våghals" samt blev uttagna som representanter till UngDrive Masters, SM för sommarföretagare, som hålls i Gnosjö den 22-23 september. Deltagarna var:

Lina Tranqvist med företaget Linas Hunddagis
Lina valde att driva ett hunddagis under sommaren då hon upptäckt att det fanns ett behov från personer som köpt hund under pandemin, och som sen fått svårt att ta hand om sin hund när man behövde åka iväg till jobb dagligen igen.

Linas företag fick priset "Bästa marknadsföring" och utsågs som representant att åka till UngDrive Masters i Gnosjö.

Maryam Barbooti med företaget Maryams Choklad och Armband
Maryam tillverkade chokladpraliner med ovanliga smaker och armband med budskap, som hon sen sålde. Tanken med försäljningen av armband var att stötta olika organisationer som jobbar för att sprida information om till exempel cancer och psykisk ohälsa.

Maryams företag fick priset "Årets våghals" och utsågs som representant att åka till UngDrive Masters i Gnosjö.

Båda företagarna var överens om att Ung Drive gett dem en fantastisk möjlighet att prova på något nytt. Förutom att de lärt sig mycket genom sitt deltagande i UngDrive, har de fått nya vänner, utvecklats personligt, fått en bra erfarenhet och sist men inte minst, haft roligt på vägen.

Vi önskar Lina och Maryam lycka till på UngDrive Masters!

Från vänster i bild syns Hanna Åstrand, utvecklingschef, Ingrid Ekström (SD), kommunfullmäktiges ordförande, Stefan Larsson, kommunchef , Lina Tranqvist, UngDrive-deltagare, Maryam Barbooti, UngDrive-deltagare, Magdalena Szalay, näringslivsenheten. Arne Nordqvist, Svalövsortens Hantverksförening, Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande, Anna Berg von Linde (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen

Från vänster i bild syns Hanna Åstrand, utvecklingschef, Ingrid Ekström (SD), kommunfullmäktiges ordförande, Stefan Larsson, kommunchef , Lina Tranqvist, UngDrive-deltagare, Maryam Barbooti, UngDrive-deltagare, Magdalena Szalay, näringslivsenheten, Arne Nordqvist, Svalövsortens Hantverksförening, Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande, Anna Berg von Linde (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Fakta - UngDrive

  • Svalövs kommun erbjuder årligen ungdomar som går i årskurs nio eller på gymnasiet och bor i Svalös kommun möjligheten att ansöka om att driva ett sommarföretag genom UngDrive Academy.
  • Satsningen UngDrive finansieras av Svalövs kommun, Sparbanken Skåne och Region Skåne.
  • Läs mer om UngDrive Academy Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.