Artikeln publicerades 27 november 2022

På besök i Gata & Parks julverkstad!

Här är alla glada medarbetare från Gata & Park!

Nu är det första advent och julen väntar runt hörnet. Överallt i kommunen börjar julstämningen att infinna sig och inte minst så inne på Gata & Parks julverkstad. Här förbereds just nu alla kommunens juldekorationer för fullt.

♪♪ Bjällerklang, bjällerklang hördes överallt, åh vad kul det är med jul inne på Gata och Park ♪♪

Julmusiken är en självklarhet inne på julverkstaden och har varit så i flera veckor. Inne i verkstaden jobbar nämligen kommunens egna tomtenissar och tomtenissor (läs medarbetare) med att förbereda alla juldekorationer som ska sättas upp i våra olika tätorter runt om i kommunen. 

I den här första av fyra julvideos får vi följa med in på julverkstaden för att få ta del utav arbetet bakom alla juldekorationer som man kan se runt om i vår vackra kommun. Här träffar vi bland annat Fredrika Eklund som jobbar som parkchef i Svalövs kommun.

- Det är verkligen ett privilegium att få jobba med att sprida julglädje till alla våra invånare i kommunen och vi gör vårt yttersta för att alla, oavsett vilken tätort man bor i, ska få ta del av våra dekorationer säger Fredrika.

I själva verkstaden jobbar man med att färdigställa de sista delarna av julpyntet för alldeles strax ska allt ställas ut runt om i kommunen. Det har varit några veckor av intensivt arbete men det märks knappast på den trevliga och glädjefulla atmosfär som vi möts utav inne i verkstaden.

- Jag tror att en stor del till varför det här arbetet är så upplyftande för oss är det faktum att vi tillsammans i arbetslaget spånar fram idéer och tankar kring hur julpyntet ska se ut. Det finns inget färdigt koncept utan det är vi själva med vår erfarenhet, vår välvilja och vårt engagemang som skapar slutresultatet. Och då är det värt det där lilla extra säger Fredrika.

Och att det finns kreativitet och fantasi bland medarbetarna råder det inget tvivel om. Här har man skapat tomtar av plankor, julgrisar av granris och en “flygande” släde från vart tomten kan dela ut sina julklappar. Här finns också ett par överraskningar som väntar våra kommuninvånare när dekorationerna väl kommer upp. 

- Vi hoppas att det ska finnas något för alla och att man får en känsla för julen. Vi brukar alltid få så fin feedback på våra dekorationer och jag hoppas att vi ska göra folk glada och nöjda även i år säger Fredrika.

Det är verkligen något sagolikt över den här årstiden. Avslutningsvis så vill därför alla nissar och nissor inne på Gata & Parks julverkstad vilja önska alla en riktigt god jul. 

Andra avsnitt i serien "Julvideos",