Artikeln publicerades 16 december 2022

En intervju med Kulturskolan!

Här är alla glada medarbetare från Gata & Park!

Inne i Linåkerskolans aula kunde man skönja riktigt bra musik från Kulturskolans elever när de arrangerade sin årliga vintershow. Vi fick möjlighet att intervjua musikläraren David Forss Norberg och Gustav Nordström om hur det är att vara delaktig inom Kulturskolan!

När vi kom fram till Linåkerskolans aula runt 17-tiden kunde vi redan från parkeringen höra hur man övade för fullt och till tonerna av Elton Johns “Rocketman”, promenerade vi fram till aulan. Väl där inne stod ett antal förväntansfulla ungdomar och ledare uppe på scenen och övade för fulla muggar inför Vintershowen.

- Just nu förbereder vi oss in i det sista inför kvällens vintershow. Alla bitar ska falla på plats och det är minst 1000 saker att tänka på. Vi har varit här sedan tidig morgon säger Gustav Nordström, musiklärare på Kulturskolan i Svalöv.

Vintershowen är bara ett av de evengemang som Kulturskolan I Svalöv arrangerar. De håller även i mer högtidliga händelser som Luciakonserter och uppträdande till våren i form av deras stora vårshow.

Det är inte bara musik man kan utbilda sig inom på Kulturskolan, utan de har även dans, teater och formlära för de som är intresserade av att lära sig något nytt och kreativt!

- Vi hoppas att de som går på en av våra shower för första gången blir förvånade och glatt överraskade över att man kan göra en sån här stor grej på en så pass liten Kulturskola som vi ändå är säger David Forss Norberg, musiklärare på Kulturskolan i Svalöv.

Det är verkligen något magiskt med kombinationen av jul och musik. Kulturskolan personifierar detta och skapar i sin magi ett forum för ungdomar att utstråla sin musikglädje och uppfinningsförmåga.

Avslutningsvis så vill alla fantastiska människor på Kulturskolan önska en riktigt god jul!

Andra avsnitt i serien "Julvideos",