Artikeln publicerades 2 maj 2023

Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2022

På bilden syns från vänster: Hanna Åstrand, utvecklingschef, Arne Nordqvist, Företagarna Landskrona-Svalöv, Camilla Blomstersjö, ägare Söderåsens Tandklinik AB, Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande och Tjoffe Nilsson, vice ordförande i Företagarna Landskrona-Svalöv.

På bilden syns från vänster: Hanna Åstrand, utvecklingschef, Arne Nordqvist, Företagarna Landskrona-Svalöv, Camilla Blomstersjö, ägare Söderåsens Tandklinik AB, Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande och Tjoffe Nilsson, vice ordförande i Företagarna Landskrona-Svalöv.

I dag var det dags att överraska Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2022.

En delegation bestående av representanter från Företagarna Landskrona-Svalöv och Svalövs kommun överraskade och gratulerade pristagarna samt överlämnade blombuketter.

Årets Företagare 2022 blev Camilla Blomstersjö på Söderåsens Tandklinik AB i Kågeröd. Utmärkelsen tilldelades med följande motivering:

Söderåsens Tandklinik ett välförankrat lokalt företag. Camilla Blomstersjö har som ägare genom envishet, kunskap och lyhördhet för kundens och marknadens behov byggt upp sitt företag. Söderåsens Tandklinik har med hög kompetens , god finansiell stabilitet samt stor förmåga att skapa nöjda kunder och medarbetare gjort Camilla Blomstersjö till en positiv förebild för näringslivet i Svalövs kommun.

Inom "Tandläkare utan gränser" och "Partners 4 Global Health" visar Camilla Blomstersjö även en humanitär sida som företagare genom sitt globala arrangemang för människor i nöd.

På bilden syns från vänster Hanna Åstrand, utvecklingschef, Tjoffe Nilsson, vice ordförande i Företagarna Landskrona-Svalöv, Victor Hallin, ägare Gåsapågarna på Bialitt AB, Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande och Arne Nordqvist, Företagarna Landskrona-Svalöv.

På bilden syns från vänster Hanna Åstrand, utvecklingschef, Tjoffe Nilsson, vice ordförande i Företagarna Landskrona-Svalöv, Victor Hallin, ägare Gåsapågarna på Bialitt AB, Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande och Arne Nordqvist, Företagarna Landskrona-Svalöv. Saknas på bilden gör Sebastian Hallin, som tyvärr inte vara med vid tillfället.

Årets Unga Företagare 2022 blev Victor och Sebastian Hallin på Gåsapågarna på Bialitt AB. Utmärkelsen tilldelades med följande motivering:

Årets Unga företagare i Svalövs kommun har genom envist och målmedvetet arbete etablerat en klassisk café- och restaurangrörelse som berikar både affärslivet och nöjesutbudet i hela kommunen.

Gåsapågarna på Bialitt, med sina glada och positiva ägare bröderna Hallin, kämpade under företagets första år med pandemirestriktioner och en alltmer osäker omvärld på ett målmedvetet och drivande sätt, i att skapa ett gammaldags personligt café och restaurang med ett stort utbud av hembakat och mat med skånsk och dansk inspiration i en byggnad med anor från1600-talet.

Stort grattis till utmärkelserna!

Pristagarna av Årets Företagare och Årets Unga Företagare kan se fram emot den 25 maj, då den officiella utdelningen av priser äger rum i samband med en middag på Erikstorp i Landskrona.
Arrangör är Företagarna Landskrona-Svalöv.