Artikeln publicerades 5 juni 2024

Invigning och Öppet hus på Aktivitetshuset

Från vänster i bild syns Teddy Nilsson (SD) kommunstyrelsens ordförande, Anna Berg von Linde (M) 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, Hanna Åstrand, utvecklingschef och Aase Jönsson (KD), kommunalråd.

Från vänster i bild syns Teddy Nilsson (SD) kommunstyrelsens ordförande, Anna Berg von Linde (M) 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, Hanna Åstrand, utvecklingschef och Aase Jönsson (KD), kommunalråd.

I går var det äntligen dags att inviga Aktivitetshuset och öppna dörrarna för allmänheten.

Dagens arrangemang började med invigningen, som skedde under festliga former. Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande, inledde med ett tal innan det var dags för nästa punkt, själva bandklippningen. Denna gång klipptes bandet av en hel kvartett med representanter från kommunen. Tre elever från Fridhems folkhögskola markerade det festliga ögonblicket med en fanfar, specialkomponerad dagen till ära.

Alla inbjudna gäster bjöds sen på dryck med tilltugg och fick träffa personalen, som visade runt i de nyrenoverade lokalerna.

- Jag ser öppnandet av Aktivitetshuset som ytterligare ett steg framåt för gemenskap och utveckling i Svalövs kommun. Det kommer att fungera som ett nav för aktiviteter i hela kommunen, säger Teddy Nilsson (SD) kommunstyrelsens ordförande.

Efter invigningen tog nästa programpunkt vid - Öppet hus för allmänheten. Även då fanns det möjlighet att titta runt i lokalerna och träffa den engagerade personalen och höra om allt spännande som kommer att hända framöver. I ett rum kunde man prova på att spela VR-spel. Sommarvärdarna var givetvis på plats och presenterade det aktuella sommarlovsprogrammet. Flera föreningar och organisationen Företagarna presenterade sin verksamhet. Det fanns även möjlighet att vara delaktig i Aktivitetshusets framtid på olika sätt, bland annat genom att komma med förslag till aktiviteter och evenemang. Besökare uppmuntrades även att bidra med namnförslag till Aktivitetshuset och det fanns en förberedd låda, där man kunde lämna sitt förslag. Lådan med alla namnförslag överlämnas till kommunstyrelsens arbetsutskott, som tar beslut om vilket namn det blir.

Förfriskningar fanns framdukat och elever på Fridhems folkhögskola stod för musikunderhållningen.

- Jag ser fantasiska möjligheter för att skapa en central plats för invånare, föreningar och företag och är oerhört glad att dörrarna till Aktivitetshuset har öppnats, säger Johan Cöster, enhetschef på Aktivitetshuset.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att intresset för Aktivitetshuset var stort och många besökare kom på invigning och öppet hus. Vi hade tur med vädret och stämningen var på topp!

För er som ännu inte hunnit besöka Aktivitetetshuset rekommenderar vi ett besök. Varmt välkommen!

Mer information om Aktivitetetshuset och öppettider Öppnas i nytt fönster..

Här är personalen på Aktivitetshuset samlad framför entrén. Från vänster i bild syns medarbetarna Ida Malm, Martin Gustafsson, Emmelina Krantz, Anastasiia Kobrin, Ted Kjellsson tillsammans med Johan Cöster, enhetschef på Aktivitetshuset.

Här är personalen på Aktivitetshuset samlad framför entrén. Från vänster i bild syns medarbetarna Ida Malm, Martin Gustafsson, Emmelina Krantz, Anastasiia Kobrin, Ted Kjellsson tillsammans med Johan Cöster, enhetschef på Aktivitetshuset.