Artikeln publicerades 10 juni 2024

Utdelning av vandringspriser inom idrotten

Från vänster i bild syns Håkan Mellberg från Hälsomagasinet, Sara Andersson från Svalövs Gymnastikförening, representanter från Trolleholms Ryttarförenings Ponnylag med lagledaren Pia Cornéer Persson i mitten, Alice Nilsson från Kågeröds bordtennisklubb och Claes-Göran Skogh från Bowlingklubbars förening och BK Möllan. Saknas i bild gör Anders Andersson från Hälsomagasinet.

Från vänster i bild syns Håkan Mellberg från Hälsomagasinet, Sara Andersson från Svalövs Gymnastikförening, representanter från Trolleholms Ryttarförenings Ponnylag med lagledaren Pia Cornéer Persson i mitten, Alice Nilsson från Kågeröds bordtennisklubb och Claes-Göran Skogh från Bowlingklubbars förening och BK Möllan. Saknas i bild gör Anders Andersson från Hälsomagasinet.

I samband med nationaldagsfirandet i Teckomatorp delades priserna traditionsenligt ut för prestationer inom idrottens värld i Svalövs kommun.

Bästa ledarprestation
Sara Andersson, från Svalövs Gymnastikförening, tilldelas Sparbankens vandringspris för bästa ledarprestation 2023.

Sara Andersson tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Sara Andersson är en ledare som inte bara uppfyller utan överträffar de höga standarder som krävs för att vara ett föredöme inom idrottsledarskap i Svalövs kommun. Under det gångna året har Sara genom sitt engagemang och ledarskap utmärkt sig genom att inte bara leda barn och ungdomsgrupper, utan också genom att visa dessa glädjen inom gymnastiken. Hennes passion för gymnastiken och hennes förmåga att inspirera sina elever att sträva efter ”sitt bästa jag” gör henne till en utmärkt mottagare av detta pris.

Saras arbete har även haft en märkbar påverkan på att flera ungdomar väljer att själva bli ledare inom föreningen, vilket bidrager till en positiv återväxt på ledarsidan. Detta engagemang från Saras sida speglar hennes förmåga att inte bara fostra gymnaster, utan också framtida ledare.

Hennes förmåga att agera som mentor och förebild för ungdomar har inte bara stärkt dem individuellt utan har också bidragit till en starkare och mer sammanhållen gemenskap inom föreningen. Detta arbete är exemplariskt och speglar de värden som Sparbankens vandringspris strävar efter att premiera".

Bästa juniorprestation
Alice Nilsson, från Kågeröds bordtennisklubb, tilldelas NST:s vandringspris för bästa juniorprestation 2023.

Alice Nilsson tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Alice är en lovande och väldigt ambitiös tjej som är en bra kamrat i bordtennishallen. Hon har under det gångna året haft störst framgång bland många KBT:s ungdomar. Alice vann Skånska mästerskapen F12, blev 10:a i inofficiella SM för 12 åringar och utsedd till årets stjärnskott 2023 av Skånska bordtennisförbundet".

Bästa idrottsprestation
Trolleholms Ryttarförenings Ponnylag tilldelas Kjells kanna för bästa idrottsprestation 2023.

Trolleholms Ryttarförenings Ponnylag tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Trolleholm Ryttarförening tog ett SM brons i lag SM för ponnylag 2023 i Strömsholm, dit lag från hela Sverige kvalificerat sig. I laget red Annie Friberg, Annie Persson, Signe Friberg, Ofelia Söderberg och Gabriel Persson. Lagledare Pia Cornéer Persson.Detta var första gången i föreningens 90-åriga historia som ett ponnylag tog medalj i ett SM".

Bästa seniorprestation
Anders Andersson och Håkan Mellberg, från Hälsomagasinet, tilldelas Sture och Berta Bondessons vandringspris för bästa seniorprestation 2023.

Anders Andersson och Håkan Mellberg tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Då Anders och Håkan presterar fantastiska resultat år efter år i styrkelyft är det svårt att rättvist bedöma 2023 års resultat. Herrarna tog SM-guld i Veteran SM i var en vikt klass. De representerar Hälsomagasinet i Svalöv där de även har en stor del i föreningens verksamhet. Därför föreslår förvaltningen att även för 2024 dela Sture och Berta Bondessons vandringspris mellan de båda styrkelyftarna".

Hedersomnämnande för särskild idrottsprestation
Claes-Göran Skogh, från Bowlingklubbars förening, BK Möllan, tilldelas ett hedersomnämnande för särkild idrottsprestation inom Svalövs kommun.

Claes-Göran Skogh tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Claes-Göran har sedan många år varit en aktiv föreningsperson i Svalövs kommun. Han var med i uppstarten av Svalövs golfbana där han satt som ordförande mellan 1990-2003. Han har sedan 2016 varit ordförande i SPF Svalöv och här varit en stor del i att aktivera föreningens medlemmar i olika typer av verksamheter och aktiviteter.

Claes har sedan 2011 varit ordförande och aktiv spelare i BK Möllan (Bowling) som idag har ca 80 aktiva pensionärer i sin bowlingverksamhet.

Sedan 2013 har även Claes varit ordförande i Bowlingklubbars förening - en allians mellan BK Möllan och BK Strået där man varit delaktig i driften av bowlinghallen.

En person som genom sitt intresse, kreativitet och stora hjärta gjort så stort skillnad under lång tid för så många föreningsanslutna i Svalövs kommun".

Stort grattis till utmärkelserna!