Artikeln publicerades 19 juni 2024

Nominera till Svalövs kommuns Miljöpris 2024!

Nu är det dags att nominera din kandidat till årets miljöpris. Priset delas ut som erkänsla och uppmuntran för värdefulla insatser inom natur- och miljövård. För att fira detta besökte vi förra årets vinnare, Tobias och Anna på Svenstorps gård i Kågeröd.

Besök hos förra årets vinnare på Svenstorps gård

En solig majdag tog miljöstrateg Linn Svensson Renström och fotografen David chansen att uppleva Svenstorps gård. Efter en åktur på fyrhjulingen för att vattna korna kom de till de prisade Highland cattle, som spelar en central roll i Tobias och Annas arbete med regenerativt jordbruk.

Tobias har utvecklat ett system där korna betar intensivt på små ytor för korta perioder, vilket främjar markens hälsa och biologiska mångfald. Gården har redan sett en ökning av växt- och insektsarter, vilket bidrar till en rikare och mer hållbar miljö.

Tobias och Anna kombinerar sina insatser för miljön med ett djupt engagemang för sina djur. De planerar även att introducera höns i hagarna för ytterligare ekologisk balans.

Med bakgrund som dataspelsutvecklare i Los Angeles, har Tobias valt att satsa på hållbart jordbruk för att skapa en positiv förändring. "Solsken, vatten och lyckliga djur" är hur han beskriver sin verksamhet.

Den som vill veta mer om Tobias och hållbart jordbruk kan läsa vidare här! Pdf, 318.4 kB.

Två glada miljömänniskor! Från vänster,  Linn Renström, Miljöstrateg, och Tobias Strömvall, 2023 års miljöpristagare

Två glada miljömänniskor! Från vänster, Linn Renström, Miljöstrateg, och Tobias Strömvall, 2023 års miljöpristagare

Nominera till årets miljöpris och stöd arbetet för en hållbar framtid!

Miljöpriset kan delas ut till enskild, skolklass, förening, företag eller annan grupp som har sin verksamhet i Svalövs kommun. Priset består av en symbol för kommunens miljöarbete.

Det är samhällsbyggnadsnämnden som utser pristagare. Flera pristagare kan utses varje år och miljöpriset kan delas ut till samma pristagare flera gånger. Dock bör ett tidsintervall om 5 år tillämpas mellan utdelningarna.

Din nominering ska innehålla följande:

  • Kandidatens namn, adress och telefon
  • Motivering till varför den nominerade ska tilldelas miljöpriset
  • Förslagslämnarens underskrift, namn, adress och telefon

Skicka in din nominering till:

  • Svalövs kommun, 268 80 Svalöv och märk kuvertet med ”Miljöpris”
  • eller via e-post

Läs mer om miljöpriset. Länk till annan webbplats.

Lämna din nominering senast den 1 september!