Svalövs kommun

Hjälpmedel

Rollator

Kommunens arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster bedömer den enskildes behov och förskriver hjälpmedel. Det är ett personligt lån och får ej överlåtas till annan person.
 

Uppföljning

Arbetsterapeuten och fysioterapeuten/sjukgymnasten gör även en uppföljning av insatsen. Ibland kan en anpassning av hemmiljön vara nödvändig, t.ex. borttagande av trösklar för att man ska kunna gå med rollator eller använda rullstol inomhus. Arbetsterapeuten skriver då ett intyg om behov av anpassning som lämnas till ansvarig på samhällsbyggnadskontoret.

Användning av hjälpmedel

Förskrivet hjälpmedel ska rengöras och underhållas. Kostnader för eventuellt byte av däck och slang står man själv för.
 
Om ett hjälpmedel är trasigt ska man kontakta den sjukgymnast eller arbetsterapeut som förskrivit det. Kostnader för reparationer ersätts inte i efterhand. Exempel på hjälpmedel som du kan få låna är toalettstolsförhöjning, duschpall/stol, griptång, rullstol, rollator med mera.
 
Vissa hjälpmedel såsom elektriska rullstolar, syn-, hörsel- och kommunikationshjälpmedel, ortopedtekniska-, kosmetiska- och medicinska behandlingshjälpmedel ansvarar Region Skåne för.
 

Återlämning av hjälpmedel

När behov av hjälpmedel upphör ska dessa återlämnas. Var god ring och boka tid för återlämningen genom att kontakta arbetsterapeut/sjukgymnast i det område du bor. Telefonnummer finner du till höger på sidan under "Kontakt".

Då hjälpmedlet återlämnas ska det vara väl rengjort, i annat fall debiteras en avgift på 200 kronor.
 

Kontakt

Kontakta kommunens arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast vid behov av hjälpmedel.

Glöm inte att ta kontakt om du har hjälpmedel och planerar att flytta från kommunen. Transport vid flyttning av hjälpmedel ersätts inte av kommunen.

Publicerad: 2021-06-22

Sidansvarig: Lotta Svensson

Kontakt

Team Svalöv
0418-47 52 03

Team Teckomatorp, Billeberga, Tågarp
0418-47 54 91

Team Kågeröd, Röstånga
0418-47 51 95

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun