Dosleverantör av läkemedel

Det är Apotekstjänst som är leverantör av dosdispenserade läkemedel för öppen vården i Region Skåne.

Apotekstjänst har ansvarer för produktion och leverans av dosdispenserade läkemedel i öppenvård med tillhörande helförpackningar till Region Skåne.

För vårdpersonal

För dig som är förskrivare eller jobbar inom vården är skillnaderna små. Ändrad förskrivning görs som vanligt i Pascal och de förskrivningar som redan är registrerade flyttar med till Apotekstjänst. Stopptiderna kommer att vara samma som tidigare, det vill säga klockan 13.00 för både ordinationsändringar och beställning av helförpackning.

Direktleveranser erbjuds samtliga verksamheter som har direktleverans från befintlig leverantör idag enligt separat avtal mellan Apotekstjänst och respektive verksamhet. Apotekstjänst kommer att skicka ut avtal till respektive verksamhet. Även akuta beställningar skickas med direktleverans.

Information om tjänsten, blanketter och vanliga frågor och svar finns på Apotekstjänst hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För patienter

Utlämningställen kommer, så långt det är möjligt att vara det samma som den nuvarande leverantören, så patienter kommer att kunna hämta sina dosrullar och läkemedel på samma ställe som de är vana vid. Om det finns en befintlig fullmakt för att hämta ut läkemedel så gäller den fortsatt.

Apotekstjänst samarbetar med Svea Bank för fakturering av läkemedel och har gjort det enkelt för patienterna med en smidig betalningslösning. Svea Bank har inget krav på apotekskonto och därmed inget krav på ansökan och underskrift. Alla patienter blir automatiskt anslutna till Svea Bank och första fakturan går ut till alla i form av en pappersfaktura. Fakturan skickas månaden efter leverans och betalningstiden är 30 dagar. Efter den första fakturan kan patienterna via Svea Bank ansöka om delbetalningskonto om de vill ha det. Vid faktura krävs inget kreditavtal, ingen kreditbedömning. Vid delbetalning (på begäran) krävs kreditavtal, ingen kreditbedömning.

Kontakt vid frågor

Apotekstjänst
Tel: 010-221 69 70
E-post: kundtjanst@apotekstjanst.se
Webb: apotekstjänst.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakturafrågor

Svea Banks kundtjänst
Tel: 08-470 36 11
E-post: apotekstjanst@svea.com
Webb: svea.com/apotekstjanst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.