Svalövs kommun

Webbinarium: Vilda pollinatörer i jordbrukslandskapet - Ekologi, åtgärder och finansieringsalternativ

Svalövs kommun bjuder in till ett webbinarium om förutsättningarna för vilda pollinatörer i jordbrukslandskapet och vilka åtgärder lantbrukare kan ta för att skapa en miljö som är gynnsam för såväl lantbruket som pollinatörerna.

Skriv alternativtext här...

Webbinariet är uppdelat i tre delar med tid för frågor inplanerad mellan respektive del. Inledningsvis kommer Gustaf Ringsberg från Svalövs kommun ge en övergripande beskrivning av vilda pollinatörers ekologi, berätta om vilka nyttor de bidrar med och vilka de huvudsakliga hoten mot vilda pollinatörer är idag.

I den andra delen av webbinariet som hålls av Hushållningssällskapet kommer fokus ligga på vilka åtgärder lantbrukare kan genomföra för att stödja vilda pollinatörer. Hushållningssällskapet kommer att representeras av Sandra Lindström, forskare och specialist på vilda pollinatörernas biologi, och Hilding Tornérhjelm, växtodlingsrådgivare. Sandra Lindström kommer prata om samspelet mellan vilda pollinatörer och grödor. Hilding Tornérhjelm kommer att berätta om vilka metoder och åtgärder jordbruksägare kan genomföra på sin mark, och bland annat presentera projektet Hela Skåne Blommar samt finansiella stödprogram för åtgärder som gynnar pollinatörer.

Datum: 27 januari
Tid: kl. 18:00-19:00
Arrangör: Svalövs kommun i samarbete med LRF:s Kommungrupp i Svalöv och Hushållningssällskapet

Mötet sker digitalt via mötesapplikationen Micosoft Teams. Det är inte nödvändigt att ha programvaran installerad utan det går bra att ansluta via webbläsare. Anslut gärna 15 minuter innan webbinariets start så att vi kan säkerställa att tekniken fungerar för alla innan vi börjar. Vid eventuella teknikproblem kan ni ringa 0709-47 51 03.

Anslut via denna länk: Klicka här för att delta i mötet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Webbinariet är kostnadsfritt.

Hjärtligt välkomna!

Publicerad: 2021-01-15

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun