Svalövs kommun

Djuriskt på Södra området

Det södra området har blivit lite mer färgglatt. Sedan ett par veckor pryder en enorm uggla och en späckhuggare i regnbågens alla färger en av väggarna på området.

Väggmålning av uggla. Konstnär: Marian

Ugglan vakar över Södra området. Konstnär: Marian

Den som kommit till Teckomatorp med helsingborgståget eller tagit en promenad på Vallarna på sistone har kanske lagt märke till det nya, färgglada inslaget på Södra området. Det är Marian och Tim Timmey som har låtit kreativiteten flöda och resultatet har redan uppmärksammats av flera teckomatorpsbor.

- Vi har fått beröm från flera håll för de fina väggmålningarna, säger Eva Sköld, projektledare för BT Kemi Efterbehandling. Vi är också själva väldigt nöjda med resultatet. Det tillför en glädje till området som annars kanske inte ser så insprirerande ut just nu.

Det var konstnärerna själva som kontaktade Svalövs kommun och projektet i vintras efter att de hade sett den stora, gråa väggen från tåget. Projektets styrelse tyckte att det lät som en rolig idé och gav tummen upp till väggmålningarna.

- Det blir ju tyvärr inte permanent eftersom väggen ska rivas i samband med saneringen, säger Eva Sköld, men fram till dess går det att njuta av Teckomatorps nya, djuriska inslag.

Väggmålning av späckhuggare. Konstnär: Tim Timmey

Teckomatorps nya regnbågsval. Konstnär: Tim Timmey

Publicerad: 2015-05-13

Sidansvarig: Helena Svensson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun