Cykling

Cykeln är optimal som lokalt färdmedel. Den är snabb och smidig, kräver liten plats och är väldigt bra sett ur ett miljöperspektiv. Dessutom är cykeln hälsofrämjande och den kan användas av de flesta. Idag finns det många olika modeller för att passa olika typer av ändamål och cykelstilar, såsom lådcykel, racer, elcykel och trehjuling.

Kombinera cykel med buss eller tåg

En fördel med Svalöv är att fem av sex tätorter har pågatågstation och Röstånga har tillgång till regionalbusstrafik från busstorget. För många betyder det att en tågstation eller busshållplats ligger inom gång- eller cykelavstånd från hemmet.

Vid samtliga tågstationer kan du säkert låsa fast din cykel och enkelt kombinera din resa med cykel och tåg. Du kan även ta med cykeln på pågatåget och fortsätta din resa med cykel när du kommit fram. På de regionala bussarna har du också möjlighet att ta med din cykel. Men möjligheten att ta med cykeln är alltid i mån av plats, läs mer om vad som gäller när du vill ta med cykeln Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Skånetrafikens hemsida

Planera din resa med Skånetrafikens reseplanerare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Här kan du pumpa din cykel i Svalövs kommun

I kommunen finns det flera platser där du har möjlighet att pumpa din cykel på några av våra luftpumpar. Nedan hittar du var i tätorterna pumparna är placerade.

Kågeröd
Cykelpump finns vid nya tågstationen i Kågeröd.
Adress: Per Ols väg, 268 77 Kågeröd.

Svalövs tätort
Cykelpump finns vid nya tågstationen i Svalöv.
Adress: Svalegatan 4, 268 31 Svalöv.

Teckomatorp
Vid cykelparkeringen på bantorget finns luftpump där du kan pumpa din cykel.
Aress: Bantorget 1, 268 71 Teckomatorp.

I Billeberga, Röstånga och Tågarp finns det ännu inga cykelpumpar installerade.

Cykelkartor - Svalövs kommun

Cykelleder i Nordvästra Skåne

Att cykla kan vara en härlig aktivitet och utflykt. I kommunen finns cykellederna Söderåsen runt och Tycho Brahe leden att utforska. Och inom nordvästra Skåne finns massor med fler fina cykelleder. Dessa går att läsa mer om på Familjen Helsingborgs sida om cykelleder i nordvästra Skåne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Cykelplanen

Här hittar du Svalövs kommuns cykelplan Pdf, 2.7 MB, öppnas i nytt fönster. som antogs 2022. I cykelplanen beskrivs de nya cykelvägar och åtgärder som kommunen ser behövs för att göra kommunen säkrare och bättre för cyklister. Planen sträcker sig till år 2040 och uppdateras vart fjärde år.

Anmäl fel och brister

Vid eventuella fel och brister i det kommunala cykelvägnätet kontaktar du enklast kommunen genom att göra en felanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..