Svalövs kommun

Scenkonst

Folkhögskola, föreningar och evenemang

Teatergruppen Tibbe

Teatergruppen Tibbe deltog i Kulturkalaset 2015.

I Svalöv finns teaterlinjen på Fridhems folkhögskola,
som är en av Sveriges bästa förberedande sceniska utbildningar, med lång erfarenhet och grundmurat rykte i Teatersverige. Under läsåret finns goda möjligheter att ta del av skolans produktioner och se morgondagens skådespelare i olika uppsättningar.

För barnfamiljer ges lördagsteater på Svalövs bibliotek, ungefär 6 ggr/år. Du hittar programmet i kalendariet! Barnen erbjuds också olika föreställningar genom skola och förskola. Hos Kulturskolan kan barnen öva på att själva göra teater. Här kan man också träna dans.

Teatergruppen Tibbe är en amatörteaterförening med mångårig verksamhet i kommunen. Här får teatervänner i alla åldrar utlopp för sitt intresse. Svalövs riksteaterförening spelar inte teater men ser till att det kommer föreställningar till bygden.

Hos föreningen Kulturverket finns numera en teater- och revysektion. Man vill samla alla ideella krafter som går för att stå på scen, bygga dekor, sy kostymer, sälja biljetter, spela instrument och allt det andra som behövs för en nyårsrevy.

Teckomatorps Humorfabrik ser till att det kommer mycket bra ståupp till bygden. Och för den som själv vill lära sig att uppträda finns sommarkurser på Fridhems folkhögskola.

Under Kulturkalaset på hösten kan man ta del av extra mycket scenkonst!

Vill du veta var det finns scener eller vad som spelas? Kontakta kultursamordnare Carolina Thelin eller kulturchef Elisabet Viktorsson.

Publicerad: 2020-01-10

Sidansvarig: Daniel Henriksson

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun