Svalövs kommun

Torpet

Torpets förkskola

Om förskolan

Torpets förskola i Teckomatorp ligger mitt i byn med nära till skola, idrottshall, bibliotek, lekplatser och stora grönområden.

Förskolan består av fyra avdelningar. På Junibacken och Saltkråkan går barn i åldern 1-3. På Villekulla går barn i åldern 3-4 och på avdelning Bullerbyn går barn i 4-5-års åldern. Mer information om varje avdelning hittar ni nedan.

Vi på Torpet tycker att ni föräldrar är det viktigaste ert barn har och därför vill vi ha ett bra samarbete med er. Vi erbjuder er ett utvecklingssamtal per läsår men har en daglig kontakt vid hämtning/lämning.

Vår ambition är att barnen ska komma hit med ett leende varje dag och att tiden på Torpets förskola ska minnas som en tid av roliga utmaningar samt mycket skratt och lek.

Välkomna att besöka oss! Hör gärna av er innan så vi kan se till att någon ur personalen har tid att ta emot er, visa er runt och svara på era frågor.

Så här arbetar vi

  • Avdelningarna på Torpets förskola arbetar med olika temaarbeten som utgår ifrån barngruppens behov och intresse. Genom temaarbete vävs matematik, natur, teknik, språk och motorik samman på ett lekfullt sätt.
  • Vi prioriterar utevistelsen och är utomhus minst en gång per dag. Ibland är vi ute på gården och ibland går vi iväg till någon av våra fina grönområden som finns nära eller till någon lekplats.
  • Vi lägger även stor vikt vid stimulans av barnens språkutveckling och arbetar aktivt med TAKK. Barns språk är nyckeln till kunskap, inflytande och delaktighet.


Våra avdelningar

Länkar till avdelingarna Bullerbyn och Junibacken. Länk till avdelning Bullerbyn. Länk till avdelning Grön.
Läs mer om avdelningarna Saltkråkan och Villekulla. Länk till avdelning Saltkråkan. Avdelning Villekulla.
Publicerad: 2021-03-23

Sidansvarig: Caroline Månsson

Kontakt

Besöksadress:

Nyvångsgatan 1
268 72 Teckomatorp

Rektor

Maria Winqvist
0418-475481
E-post

Kontakta oss

Öppetider:
Måndag-Fredag 06.00-18.00

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun