Svalövs kommun

Fritidshem

Foto på barn som leker.

Varje F-6-skola i kommunen har ett integrerat Fritidshem i eller i nära anslutning till respektive skola.

Vad vill fritidshemmen?
Vi vill att din fritid ska innehålla avkoppling, gemenskap, omväxling, utmaningar och lustfyllda upplevelser, samtidigt som du får möjlighet att utveckla ditt självförtroende och din självbild.

Hos oss ska du få chansen att utvecklas till en självständig individ som förmår att ta initiativ, som har lust att göra aktiva val och som klarar att både planera, genomföra och följa upp en aktivitet som du valt utifrån ditt eget intresse.

Hos oss ska du få chansen att utveckla din samarbetsförmåga, att jobba ihop med andra i projekt som ni tillsammans överenskommit och att lära dig förstå och respektera andra människor. Alla är olika och det är kul att uppleva en social gemenskap med kompisar som ser på världen på ett annat sätt än du. Vem vet – tillsammans kommer ni kanske ännu längre än du gör på egen hand!

Fritidshemmens uppgift är att vara ett komplement till utbildningen i skolan. Vi vill erbjuda en meningsfull, innehållsrik och spännande fritid som stimulerar till fortsatt lärande även utanför klassrummet. Och det kan göras på så väldigt många sätt!

Skolbarn i åldern 6-12 år erbjuds plats i fritidshemmet, som är öppet alla skoldagar från kl 06-18. Även på skollov är Fritidshemmet öppet.

Fritidshemsplatsen är avgiftsbelagd.

Våra fritidshem i kommunen

Läs mer om Billeshögsskolans och Heleneborgsskolans fritidshem. Länk till Billeshögsskolans fritidshem. Länk till Heleneborgsskolans fritidshem.
Läs mer om Lunnaskolans och Midgårdsskolans fritidshem. Länk till Lunnaskolans fritidshem. Länk till Midgårdssskolans fritidshem.
Läs mer om Parkskolans och Fristående skolors fritidshem. Länk till Parksskolans fritidshem. Länk till Fristående fritidshem.
Publicerad: 2018-01-31

Sidansvarig: Elin Arenhag

Kontakt
Kontakta respektive fritidshem
Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun