Svalövs kommun

Bleckblås

Trombon

Trombonen är bleckblåsfamiljens äldsta instrument. Man ändrar ton genom att dra i draget. Trombonen används i de flesta musikstilar, du kan höra den i allt från jazz, pop och rock, till klassisk musik.

Från 6 år.

Trumpet

Trumpeten har tre ventiler och är det ljusaste instrumentet bland bleckblåsinstrumenten. Trumpeten används i de flesta musikstilar, du kan höra den i allt från jazz, pop och rock, till klassisk musik.

Från 6 år.

Valthorn
Valthornet tillhör bleckblåsfamiljen och har tre till fyra ventiler. Förr i tiden användes valthornet som signalinstrument vid jakt. Valthornet har en mycket vacker klang och används främst i klassisk musik.

Från 6 år.

Tuba

Tuban är bleckblåsfamiljens största instrument. Den kan spela de mörkaste tonerna Tuban spelar ofta basstämman i symfoniorkestrar, blåsorkestrar, brassband och olika ensembler.

Från 9 år.

Baryton

Barytonet är en mindre modell av tuban. En baryton har ungefär samma tonomfång som en trombon och har tre eller fyra ventiler. Baryton kallas också tenortuba eller eufonium och spelas främst i blåsorkester och brassband.

Från 6 år.

Publicerad: 2021-08-12

Sidansvarig: Anja Liabäck

Relaterad information
Relaterade länkar
Kontakt

David Strömberg david.stromberg@svalov.se

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun