Yrkesutbildning

På Svalöfs gymnasium och vuxenutbildning kan du utbilda dig till djurskötare/växtodlare, djurvårdare eller anläggningsförare.
Yrkesvux är en satsning på yrkesutbildningar för personer som vill komma ut på arbetsmarknaden men som saknar relevant utbildning. Men även du som har en examen från ett gymnasieprogram och är intresserad av de gröna näringarna är välkommen att söka utbildningen.

Vuxenutbildningen i Svalöv arbetar nära övriga vuxenutbildningar som ingår i Familjen Helsingborg. Det innebär att vi har gemensamma yrkes- och lärlingsutbildningar som är öppna att söka för invånarna i samtliga kommuner.
Varje kommun ansvarar för sina kurser och utbildningar och utbildningen sker i anordnande kommun. Du ansöker i din hemkommun.
Kurserna du läser är samma kurser som ges på gymnasienivå.

Djurskötare/växtodlare
Ansökan öppen nu!

När du läser till djurskötare/växtodlare inom lantbruk får du lära dig om lantbruksdjur och hur man sköter om dem, till exempel nötkreatur, får, höns och grisar. Den mesta av undervisningen sker i skolans stallar. Du får även grunderna inom växtodling och lantbruksmaskiner.

Läs mer om lantbruksutbildningen här!

Djurvårdare/djursjukvård eller hundinriktning
Ansökan öppen nu!

När du läser till djurvårdare får du lära dig om hur man hanterar djur och hur man bemöter djurägare professionellt. På schemat står bland annat djurs beteende, anatomi, fysiologi, hygien, smittskydd, sjukdomslära, kundbemötande, skötsel av djur och anläggningar. Efter utbildningen kan du t.ex. arbeta inom djursjukvård, hunddagis, zoobutiker och olika typer av djurstallar.

Anläggningsförare

Ansökan öppen nu!

Många olika anläggningsmaskiner används vid grävning av grunder, bergarbeten, lastning, vägbyggen med mera. Under utbildningen lär du dig att att arbeta med vägbyggen, husgrunder, planeringsarbeten, diken, kabelgrävning och andra byggen.

Läs mer och ansök här Länk till annan webbplats.

Vård- och omsorgsutbildning/undersköterska

Ansökan öppen nu!

Följ länk till egen sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information om utbildningarna kontakta:
Lotta Jansson, studie-och yrkesvägledare:
lotta.jansson@svalov.se

Läs mer om utbildningarna och hela utbudet av kurser på Skånevux hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kursstarter yrkesutbildningar i Svalövs kommun

 • Djurskötare/växtodlare -
 • Kursstart: 19 augusti 2024
  Sista ansökningsdatum är den 28 juni 2024
 • Djurvårdare/djursjukvård eller hundinriktning - start ht 24
  Kursstart: HT 24
  Sista ansökningsdatum: Mer info kommer
 • Anläggningsförare
  Kursstart: 19 augusti 2024
  Sista snökningsdatum: 18 juni
 • Undersköterska
  Kursstart: 13 augusti 2024
  Sista ansökningsdatum: 14 juni

Läs mer om utbildningarna och hela utbudet av kurser på Skånevux hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..