Svalövs kommun

Svalöfs Gymnasium och Vuxenutbildning


På Svalöfs gymnasium utbildas varje år cirka sjuhundra gymnasieelever och vuxenstuderande. Skolan erbjuder fem nationella program och fyra introduktionsprogram. Vi har en tydlig struktur och organisation där eleverna arbetar i arbetslag, nära sina lärare.

Svalöfs gymnasiums vision är "Lärande på riktigt". Visionen genomsyrar hela skolans arbetssätt. Allt lärande sker med en tydlig förankring i arbetslivet och i elevernas egen verklighet, allt för att skapa meningsfullhet och upptäcka lärande, både hos elever och personal. Skolan har egna djurstallar, verkstäder och en egen veterinärklinik, vi har också de maskiner och fordon som krävs för att ge de bästa förutsättningarna till en bra utbildning på våra olika program.

I skolans matsal serveras produkter från skolans eget lantbruk som till exempel ägg, mjölk och ibland även kött. Övrig mat tillagas i huvudsak av svenska råvaror, så långt som möjligt närproducerade, i skolans eget kök.

Välkomna till vår skola!

Lena Hansson, verksamhetschef/rektor


Aktuellt


 • Information från Smittskydd Skåne!


  ”Inför terminsstart vill Smittskydd Skåne påminna om vikten av att alla skolelever från 13 års ålder har giltig e-legitimation för att kunna beställa covid-19 test via 1177.se.  
  Läs mer

 • Ansökningstider Vux


  Nu kan du söka vuxenutbildning till hösten!
  Läs mer

 • Skriv alternativtext här...

  Res från Svalöv till Europa!


  Kanske du är intresserad av att lära dig mer om hur ditt framtida yrke fungerar i ett annat land? Hos oss kan du få göra din praktik utomlands med hjälp av projektet Erasmus+, helt gratis. Vi står för...
  Läs mer

 • Skriv alternativtext här...

  Svalöfs gymnasium utmärker sig i Skolinspektionens granskning


  Under läsåret 2018/2019 granskade Skolinspektionen gymnasieskolans yrkesprogram och däribland undervisningens kvalitet i ämnet djur på naturbruksprogrammet. I granskningen, som visar att två tredjedel...
  Läs mer
Publicerad: 2021-10-13

Sidansvarig: Viktoria Lind


Frånvaroanmälan
Vi inväntar ett nytt system till hösten och frånvaroanmälan görs fram tills dess i elevens arbetslag. Arbetslaget kommer att informera eleverna om detta.


       KOMMANDE
      EVENEMANG:


LÄSÅRSTIDER 21-22 Pdf, 331.8 kB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 331.8 kB)


Vid bokning av besök eller skuggning på skolan hör av dig till Åsa Meierkord, kommunikatör:
0418-666 107
e-post

Vid kontakt med våra studie- och yrkesvägledare, sker detta via mejl eller telefon.

Besök oss på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun