Svalövs kommun

Tävlingstekniker

Vill du arbeta med motorsport i framtiden? Då ska du söka vår utbildning till tävlingstekniker på Svalöfs gymnasium. Skolan är belägen direkt på racingbanan Ring Knutstorp, i lokaler som är direkt anpassade för motorsport.

Välkommen till oss...branschen behöver dig!Samarbetet med vår roadracingstjärna Filip Backlund fortsätter under 20015.

Snabbhet, effektivitet, planering och ansvar
Som tävlingstekniker krävs det snabbhet, effektivitet, planering och ansvarskänsla. Du måste även ha en god kommunikationsförmåga för att kunna förstå förarens direktiv, för utförande av de rätta ändringarna och inställningarna på bilen. Allt detta tränas du på under din utbildning hos oss.

Samarbete
I utbildningen tränar du även förmågan att kunna samarbeta. Detta är ett måste i ett professionellt motorsportteam. Vi arbetar också en hel del med stresshantering och avslappning, så att du är väl förberedd att göra ett gott arbete under pressade förhållanden.
Tävlingsbilar
På skolan bygger vi ofta tävlingsbilar från grunden. Det kan vara såväl racingbilar som rallybilar. Vi sköter också om och servar samt reparerar tävlingsbilar åt olika team i Sverige. Utbildningen bedrivs i moderna och ändamålsenliga lokaler helt anpassade efter motorsport. På skolan finns erfarna lärare inom både rally och racing till din tjänst. Skolan samarbetar också med många välkända motorsportprofiler som ibland kommer på besök för att berätta om sina erfarenheter.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
Utbildningen innehåller minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du kanske gör din praktik i olika rally- och racingteam runtom i Sverige och i vissa fall även i övriga Europa. Eller så gör du din praktik inom den vanliga bilindustrin, till exempel på din hemort.

Publicerad: 2021-02-08

Sidansvarig: Claes Johansson

Kontakt

Bitr. rektor
Rebecca Ljung Andersen
0721-787 102
e-post

SYV
Marie Eriksson
0721-787 117
e-post

Våra utbildningspartners

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun