Svalövs kommun

Naturvetenskapsprogram

Inriktning naturvetenskap

samhälle

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program med fokus på de naturvetenskapliga ämnen. Här får du breda kunskaper från många skilda områden.

Det naturvetenskapliga programmet vänder sig till dig som är intresserad av att fördjupa dina kunskaper i matematik, fysik, kemi och biologi. Vi varvar teoretisk undervisning med laborationer, experiment och exkursioner vilket ger en god grund för vidare studier. Efter avslutad utbildning har du bra förutsättningar för att läsa vidare och i framtiden kanske arbeta inom något av följande yrken: Läkare, Veterinär, civilingenjör, lärare, forskare, kemist, bioanalytiker.

I vår programfördjupning läser du två kurser naturvetenskaplig specialisering. I nuläget kan du välja mellan mikrobiologi och bioteknik alternativt två kurser i veterinärmedicin. I alla kurser  får du öva din förmåga att lösa problem och att arbeta naturvetenskapligt.

I det individuella valet kan du välja att läsa en mängd olika kurser, från språkkurser, företagsekonomi  till djur- och djursjukvårdskurser.

Kontakter med omvärlden genom studiebesök, mässor och externa föreläsningar är viktiga och återkommande inslag på programmet.

Läs vår broschyr!PDF (pdf, 665.9 kB)

naturvetenskap

Svalöfs gymnasium vill vi att du ska utvecklas för att nå din fulla potential. Din mentor och dina lärare pratar ofta med dig om ditt nästa mål och tar samtidigt reda på hur dom på bästa sätt kan hjälpa dig att nå det.

Skolan arbetar med värdegrund och formativ bedömning. På programmet tränas  du regelbundet i att utveckla dig själv och tillsammans med dina klasskamrater för att du ska kunna bli en bra förebild för dig själv och andra samtidigt som man får träna på sina ledaregenskaper.

Under dina år hos oss kommer du att erbjudas att prova på arbetslivet genom lärande på arbetsplats under totalt 3 veckor.

 

Publicerad: 2020-09-15

Sidansvarig: Claes Johansson

Relaterad information

Kontakt

Bitr. rektor
Rebecca Ljung Andersen
0721-787 102
e-post

SYV
Lotta Jansson
0721-787 106
e-post


Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun