Svalövs kommun

Samhällsvetenskapsprogram

Är du intresserad av mänskliga rättigheter, samhällsfrågor, omvärlden och hur historien har format vår nutid? Skulle du vilja vidareutbilda dig till t.ex. advokat, polis, journalist, lärare, bibliotekarie, psykolog eller socionom? Om du vill få en bred utbildning som utmanar och förbereder dig inför vidare studier på högskola och universitet då är samhällsprogrammet på Svalöfs gymnasium rätt för dig!

Som elev på samhällsprogrammet i Svalöv möts du av engagerade lärare som utmanar och hjälper dig att utvecklas i dina studier. Vi erbjuder en lugn studiemiljö med en stark gemenskap. Under senare delen av din utbildning får du genom våra programfördjupningar kunskaper i retorik och om mänskliga rättigheter, globalisering och internationella samarbeten. Under din studietid hos oss erbjuds du som elev också en praktikperiod på upp till tre veckor. Då har du möjlighet att hitta en arbetsplats som kan ge dig erfarenheter som du är nyfiken på inför dina fortsatta studier.

Beteendevetenskap

För dig som vill läsa på det samhällsvetenskapliga programmet och är särskilt intresserad av att arbeta med människor med inriktning mot beteende, ledarskap och kommunikation samt psykologi erbjuder vi samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap.

 

Publicerad: 2021-02-08

Sidansvarig: Claes Johansson

Kontakt

Bitr. rektor
Rebecca Ljung Andersen
0721-787 102
e-post

SYV
Lotta Jansson
0721-787 106
e-post

 

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun