Svalövs kommun

Samhällsvetenskapsprogram

Är du intresserad av omvärlden och hur historien har format vår nutid? Skulle du vilja vidareutbilda dig till advokat, polis, journalist, lärare, sjuksköterska, psykolog eller socionom? Då är samhällsprogrammet på Svalöfs gymnasium rätt för dig.

Hos oss är praktiska inslag viktiga i undervisningen, därför ingår bland annat en praktikperiod under studietiden.

Som elev på samhällsprogrammet i Svalöv möts du av engagerade lärare som utmanar och hjälper dig att utvecklas i dina studier. Vi erbjuder en lugn studiemiljö med en stark gemenskap. Under senare delen av din utbildning på inriktingen Samhälle, får du genom vår profil "Lokalt till globalt" kunskaper i retorik och om mänskliga rättigheter, globalisering och internationella samarbeten. Under din studietid hos oss erbjuds du som elev också en praktikperiod på upp till tre veckor. Då har du möjlighet att hitta en arbetsplats som kan ge dig erfarenheter som du är nyfiken på inför dina fortsatta studier.

Beteendevetenskap

För dig som vill läsa på det samhällsvetenskapliga programmet och är särskilt intresserad av att arbeta med människor med inriktning mot beteende, ledarskap och kommunikation samt psykologi erbjuder vi samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap och profilen "Möt människan".


Publicerad: 2021-10-15

Sidansvarig: Claes Johansson

Kontakt

Bitr. rektor
Rebecca Ljung Andersen
0721-787 102
e-post

SYV
Lotta Jansson
0721-787 106
e-post

 

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun