Svalövs kommun

Samhällsvetenskapsprogram

Inriktning Samhällsvetenskap

Intresserad av internationella frågor, samhällsplanering och politik? Är du nyfiken på hur samhället och människan fungerar? Är du nyfiken att på olika sätt inhämta kunskap? Då är det det samhällsvetenskapliga programmet du ska välja. Här fördjupar du dina kunskaper i samhällskunskap, historia och geografi, men även om hur människan fungerar i ämnen såsom psykologi, religionskunskap och filosofi.

Samhällsvetenskapliga programmet är en god grund för vidare studier. Efter avslutad utbildning har du bra förutsättningar för att läsa vidare och i framtiden kanske arbeta inom något av följande yrken: journalist, polis, jurist, författare, lärare, kurator, marknadsförare, biståndsarbetare eller sjuksköterska.

I vår programfördjupning läser du de tre kurserna; Retorik, Genealogi och Internationella relationer.

Det finns också möjlighet inom det individuella valet att läsa företagsekonomi,  hälsorrelaterade kurser för dig som i framtiden vill arbeta med människan.

Svalöfs gymnasium vill vi att du ska utvecklas för att nå din fulla potential. Din mentor och dina lärare pratar ofta med dig om ditt nästa mål och tar samtidigt reda på hur dom på bästa sätt kan hjälpa dig att nå det.

Skolan arbetar med värdegrund och formativ bedömning. På programmet tränas  du regelbundet i att utveckla dig själv och tillsammans med dina klasskamrater för att du ska kunna bli en bra förebild för dig själv och andra samtidigt som man får träna på sina ledaregenskaper.

Under dina år hos oss kommer du att erbjudas att prova på arbetslivet genom lärande på arbetsplats under totalt 3 veckor.


Publicerad: 2020-09-15

Sidansvarig: Claes Johansson

Relaterad information

Kontakt

Bitr. rektor
Rebecca Ljung Andersen
0721-787 102
e-post

SYV
Lotta Jansson
0721-787 106
e-post

 

Svalövs kommun | 268 80 Svalöv | Besöksadress: Herrevadsgatan 10
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-16.30
Telefon: 0418-47 50 00 | Fax: 0418-47 50 26 | E-post: info@svalov.se

© 2016 Svalövs kommun