Artikeln publicerades 7 juni 2022

Veteväggen

Veteväggen som tagits fram av Streetcorner, bär motiv som invånarna i kommunen skickat in, berättat historier om och visat bilder på och tanken är att målningen ska spegla byarnas gemensamma historia, kulturarv och levene.

Invigning

Under en vecka har kommunens invånare varit med och målat fram det som nu kommer vara bygdens i särklass största målning. Nu är det äntligen dags att avtäcka och inviga Veteväggen för allmänheten.

När: Fredagen den 15/7 klockan 16:00
Var: Söder om kvarnhuset vid Svalövs station, Svalegatan 2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är den röda väggen vid Svalöv station som ska målas.

Under en vecka bodde och besökte John och Rikard från Streetcorner kommunen och de olika byarna för att samla in infotmation till motivet. Och flera hundra har bidragit med inspiration, foton och idéer till Veteväggen. Se mer av processen på @streetcorner.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Foto: John Erenbo

Detta är ett medskapande projekt. Vill du komma sjunga, måla, bygga, dansa, baka, spela eller visa upp något du gjort! Hör av dig och var en del av schemat eller bara dyk upp! Vi söker alla som vill bidra på all vis för att sätta byarna på kartan gemensamt och visa vem som gör det bäst!

Tider och schema

Fredag 8/7, 14:00-16:30, var med och måla Veteväggen, fika och häng.

Lördag 9/7, 14:00-16:30, var med och måla Veteväggen, fika och häng.

Söndag 10/7, 14:00-16:30, var med och måla Veteväggen, fika och häng.

Tisdag 12/7, 14:00-16:30, var med och måla Veteväggen, fika och häng.

Onsdag 13/7, 14:00-16:30, var med och måla Veteväggen, fika och häng.

Fredag 15/7, 16:00-17:00, invigning, ni som vill uppträda, skriv innan på @streetcorner.se Länk till annan webbplats. eller prata med John vid Veteväggen under veckan.

Muralkonstnärer målar hela veckan från torsdag 6/7 till invigningen fredag 15/7.

Plats: Svalöv station, Svalegatan 2 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Streetcorner

Veteväggen drivs i samarbete med organisationen Streetcorner som beskriver sig själva så här:

Streetcorner är en ideell förening med medlemmar i alla åldrar. Vi är muralmålare, bildpedagoger, socionomer, filmskapare m fl. Vår kärnverksamhet är kollektivt medskapande muralmålning där vi genomför monumentalmålning tillsammans med ungdomar/boende/medborgare m fl.

Tillsammans både arrangerar vi och utför projekt samt utvecklar egna metoder för gestaltad livsmiljö och kollektivt skapande och ägande. Vi är vana att samarbeta både lokalt och internationellt för att öka samverkan med konsten som verktyg.

Foto: John Erenbo