Artikeln publicerades 7 juni 2022

Veteväggen

Var med och måla Veteväggen, den största väggmålningen i byarnas historia! Vecka 27 och 28 målar vi tillsammans väggen som binder samma byarna! Ta på dina bästa målarkläder så kör vi!

Det är den röda väggen vid Svalöv station som ska målas.

 

John och Rikard från Streetcorner har besökt kommunen och bott i de olika byarna under en vecka! Flera hundra har redan bidragit med inspiration, foton och idéer till motivet. Bidra du också genom att skicka dina bästa Svalövsbilder och teckningar med idéer till @streetcorner.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på instagram!

Detta är ett medskapande projekt. Vill du komma sjunga, måla, bygga, dansa, baka, spela eller visa upp något du gjort! Hör av dig och var en del av schemat eller bara dyk upp! Vi söker alla som vill bidra på all vis för att sätta byarna på kartan gemensamt och visa vem som gör det bäst!

Tider och schema finner ni här närmare starten efter midsommar!

 

 

Veteväggen drivs i samarbete med organisationen Streetcorner som beskriver sig själva så här:

Streetcorner är en ideell förening med medlemmar i alla åldrar. Vi är muralmålare, bildpedagoger, socionomer, filmskapare m fl. Vår kärnverksamhet är kollektivt medskapande muralmålning där vi genomför monumentalmålning tillsammans med ungdomar/boende/medborgare m fl.

Tillsammans både arrangerar vi och utför projekt samt utvecklar egna metoder för gestaltad livsmiljö och kollektivt skapande och ägande. Vi är vana att samarbeta både lokalt och internationellt för att öka samverkan med konsten som verktyg.