Artikeln publicerades 17 mars 2022

De första sovplatserna fylls i idrottshallen i Teckomatorp

Sedan i tisdagskväll har de första skyddsökande från Ukraina nyttjat sovplatser i Parkskolans idrottshall i Teckomatorp.

– Vi ser att för varje dag är det allt fler ukrainska flyktingar som hittar till kommunens övernattningsboende. Förutom sängplatser så får människorna som inkvarterats också mat tre gånger om dagen. Att med kort varsel kunna inkvartera i idrottshallar fungerar särskilt bra eftersom denna typ av lokal har omklädningsrum, dusch och toalett. Inkvartering i idrottshallar är naturligtvis bara första steget i ett akut mottagande, säger Hanna Åstrand, projektledare för mottagandet i Svalövs kommun.

Svalövs kommun ser också över andra lokaler för att klara insatsen för ett gott mottagande för människor som flyr från Ukraina.

– Vi har fullt fokus på att skapa ett gott mottagande just nu och det är viktigt att de nyanlända som väljer andra boendealternativ kommer i kontakt med kommunen för att få det stöd som samhället erbjuder, säger Hanna Åstrand.

Eftersom inkvartering av skyddsökande kommer att vara en längre satsning söker Svalövs kommun aktivt resurspersonal för att sköta den dagliga driften på centret och medverka till att de boende får ett tryggt och professionellt bemötande.

För mer information ring på 0418-475001 eller skriv till ukraina@svalov.se.

Relaterad information
Resurspersonal till mottagningscenter för ukrainska flyktingar Länk till annan webbplats.