Artikeln publicerades 30 augusti 2022

Kontaktperson sökes!

Vi söker en kontaktperson till en man i 55-årsåldern som är i behov av att bryta social isolering och skapa ett socialt sammanhang.

Kontaktperson enligt socialtjänstlagen kan beviljas om den enskilde har ett begränsat socialt nätverk, riskerar isolering eller har behov av att bryta isolering. Kontaktpersonen ska tillgodose behovet av icke-professionella, medmänskliga och sociala kontakter. Syftet är främst att motivera den enskilde att delta i befintliga verksamheter så som mötesplatser men även andra sociala sammanhang. Insatsen utformas utifrån den enskildes behov och kan bestå av samtal, social samvaro och promenad till mötesplats.

Uppdraget innebär en till flera träffar per månad. Utifrån den sökandes behov bestämmer ni gemensamt vad ni vill göra under tiden ni är tillsammans. Som kontaktperson erhåller du kompensation i form av en arvodes- samt en omkostnadsersättning som ska täcka dina utlägg under uppdraget, som till exempel fika, bussbiljett och evenemangsbiljett. Kontaktpersonskap är ingen anställningsform utan ett uppdrag.

Som kontaktperson är det viktigt att du har god social förmåga, kan ta initiativ till olika aktiviteter och samtidigt vara lyhörd för behov och önskemål. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av och kunskap om olika fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar är meriterande.

Du ska vara över 18 år och utdrag ur polisens belastningsregister samt socialregister ska uppvisas i samband med ansökan.

Anmäl ditt intresse till:
Frida Ulwemann, socialsekreterare Utredning och uppföljning Vuxen,
E-post eller via telefon 0418- 47 50 63 , mån- fre 10-12 samt 15-17