Artikeln publicerades 1 september 2022

Livsmedel i fokus på höstens första företagsbesök

Företagsbesök på SP Chark. På bilden från vänster: Hanna Åstrand, utvecklingschef, Teddy Nilsson (SD) kommunstyrelsens ordförande, Stefan Petersson VD, SP Chark samt Fredrik Kocon, tf näringslivsansvarig.

Företagsbesök på SP Chark. På bilden från vänster: Hanna Åstrand, utvecklingschef, Teddy Nilsson (SD) kommunstyrelsens ordförande, Stefan Petersson, VD SP Chark samt Fredrik Kocon, tf näringslivsansvarig.

På onsdagen den 31 augusti gjorde Svalövs kommun höstens första företagsbesök. Denna gång riktades uppmärksamheten mot företag inom livsmedelsproduktion och det var SP Chark och Skånemöllan som fick besök av kommunens representanter.

SP Chark

SP Chark är ett familjeföretag som ägnat sig åt charkproduktion i 95 år och idag erbjuder ett brett sortiment av skinka, korv, pastejer med mera. Företaget drivs av Stefan Petersson, charkuterist i tredje generationen, och huserar sedan 2015 i nya lokaler i Billeberga.

Företagsbesök på Skånemöllan. På bilden från vänster: Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande, Anders Persson, VD Skånemöllan samt Hanna Åstrand, utvecklingschef.

Företagsbesök på Skånemöllan. På bilden från vänster: Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande, Anders Persson, VD Skånemöllan samt Hanna Åstrand, utvecklingschef.

Skånemöllan

Skånemöllan förädlar spannmål i egen kvarn i Tågarp sedan 1972 och cirka 90 procent av spannmålet kommer från bönder i närområdet. VD:n Anders Persson är andra generationens mjölnare och verksam inom företaget sedan många år tillbaka. Nyligen firade Skånemöllan 50 år och utökade verksamheten förra året med fem nya silos på området.

Vill ditt företag också ha besök av Svalövs kommun framöver? Tveka då inte att kontakta Fredrik Kocon, tf näringslivsansvarig per E-post.

Företagsbesöken är en del i arbetet med att förbättra näringslivsklimatet i vår kommun. Det är våra ledande politiker och tjänstemän som deltar på företagsbesöken.

Syftet med besöken är att förbättra relationen och dialogen mellan näringslivet och kommunen.

Under besöken får företagen möjlighet att berätta om sitt företag och de förutsättningar och utmaningar de står inför, men också komma med synpunkter till kommunen om förbättringsområden.