Artikeln publicerades 26 oktober 2022

18 nya publika laddstolpar för elfordon

I dagarna öppnade arton publika laddpunkter genom Svalövs Energi AB.

Med sex laddpunkter vid Kågeröds station, åtta stycken vid Svalövs station och fyra vid Teckomatorps station säkrar vi upp första etappen av etableringen. Valet av plats för laddpunkterna är naturlig utifrån kommunens fokus på effektiv pendling. Självklart ska man kunna komma hem till en laddad bil.

  • Elbilar efterfrågas i en stadigt växande takt och därmed ökar också behovet av laddplatser. Det känns bra att vi i Svalövs Energi AB kan vara med om att driva omställningen till fossilfria transporter samt erbjuda våra medborgare bättre service säger Mats Hannander (SD), ordförande i Svalövs Energi AB.

Utöver de arton publika laddplatserna kommer trettiofem interna laddpunkter tas i drift avsedda för Svalövs kommuns servicefordon. Samtliga installationer sköts av Eways, ett bolag som erbjuder smidig laddning och betalning. De har också en kundtjänst som är öppen årets alla dagar dygnet runt. (Se mer på www.eways.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.)

  • Det är enkelt att ladda sitt elfordon. Efter att ha anslutit laddkabelen är det bara att betala via Parksters Eways app eller laddkort från Eways och så är man igång säger Sten Wendel (M), Svalövs Energi AB:s första vice ordförande.

Priset som kommunen har förhandlat fram ligger för närvarande fast på 4,75 kr/kWh.