Artikeln publicerades 29 november 2022

Välkända konstnärer på besök

På bilden från vänster syns Mats Nilsson, konsthantverkare från Sölvesborg, Robert Harding, konstnär och Timsam Harding, konstnär, stående vid en av Robert Hardings skulpturer vid Svalövssjön.

På bilden från vänster syns Mats Nilsson, konsthantverkare från Sölvesborg, Robert Harding, konstnär och Timsam Harding, konstnär, stående vid en av Robert Hardings skulpturer vid Svalövssjön.

På måndagen den 28 november fick Svalöv besök av några konstnärer som är välkända för många Svalövsbor sedan tidigare.

Två av konstnärerna, Robert och Timsam Harding har skapat skulpturerna som finns i Svalövs skulpturpark vid Svalövssjön. De har varit i Svalöv flera gånger i samband med att skulpturerna skulle placeras ut runt Svalövssjön.

Robert Harding och hans son Timsam Harding är internationellt erkända konstnärer. Till vardags bor de i Spanien där de också har sina ateljéer. Med på besöket var även Mats Nilsson, som arbetat tillsammans med Robert och Timsam i olika sammanhang, bland annat i Svalöv och på Ishotellet i Jukkasjärvi.

Konstnärerna var egentligen på väg till Ishotellet i Jukkasjärvi, där de fått det ärofyllda uppdraget att dekorera en av hotellsviterna med sin konst inför kommande säsong. De passade på att stanna till i Svalöv för att hälsa på sina vänner inom kommunen och se över sina konstverk. En obligatorisk promenad runt sjön stod på schemat och konstnärerna lämnade Svalöv tryggt vetande att deras konstverk fortfarande är i bra skick.