Artikeln publicerades 6 december 2022

Julstämning på Ängslyckan i Teckomatorp

Ängslyckans juldekoration i äldreboendets entré.Förstora bilden

I måndagsmorse avtäckte Ängslyckans äldreboende sin jullucka i byakalendern. Det är femte året som evenemanget arrangeras i Teckomatorp och det är första året som boendet medverkar i kalendern.

Elionor Hansson är administratör på Ängslyckan och det var hon som tog initiativet till att vara med.

— Via Facebookgruppen "Vad händer i Teckomatorp” såg jag att man önskade att både privatpersoner och verksamheter medverkade. Så vi pratade ihop oss här och bestämde oss för att delta i årets kalender.

Två kalenderluckor på Ängslyckan

I år kan man beskåda två luckor på Ängslyckan. Den första öppnades den 2 december och det var dagverksamheten Tussilago Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som fixat med den luckan. Och nu den 5 december var det hela äldreboendets lucka som öppnades för allmän beskådan.

Förstora bilden

— Totalt har det tagit två veckor. Vi började med att prata med de äldre om vad de tycker är jul för dem. Sedan var vi några som satte igång och började virka snöflingorna som hänger i montern. Jag tror att det över är hundra stycken. Att få allt på plats i montern började vi lite smått med i torsdags för att sedan färdigställa och täcka för fönstret under fredagen. Allt i god tid inför lucköppningen på måndagsmorgonen, berättar Elionor.

Elinor, Helen och Lena med juldekorationen i förgrunden.Förstora bilden

Att fixa med juldekorationen har varit ett lyckat samarbetsprojekt mellan de olika yrkeskategorierna på Ängslyckan. På bilden från vänster ser ni Elionor Hansson, administratör, Helen Olsson, undersköterska och enhetschef Leena Törnfeldt.

Kommer ni att vara med nästa år också?

— Ja, det hoppas jag. Det har varit riktigt kul att samarbeta med alla här. Alla har varit involverade och bidragit på något sätt. Allt ifrån vaktmästare till medarbetare, chefer och gäster. Det ger bra samhörighet och skapar mervärde för oss alla, säger Elionor.

Så i väntan på julen, ni vet den där känslan av knastrande snö under skorna, glimmande och gnistrande frost på träd och granar, julmusik på avstånd och doften av glögg och rostade mandlar som sprider sig i luften, är ni välkomna att komma i julstämning med ett besök förbi Ängslyckans juldekorationer.

Text och foto: Daniel Henriksson