Artikeln publicerades 6 februari 2023

Ny restaurangsatsning i Svalöv

Representanter från Svalövs kommun uppmärksammade öppnandet av Byakrogen. Från vänster syns Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande, Shorash Hadji, ägare till Byakrogen, Jan Zielinski (S), Anna Berg von Linde (M) och Fredrik Kocon, näringslivsansvarig i Svalövs kommun

I dag öppnar Byakrogen i Svalöv. Svalövs kommun var först på plats för att överlämna en blomma och önska Shorash Hadji lycka till med sin satsning.

Byakrogen finns i helt nybyggda lokaler alldeles intill järnvägsspåren i Svalöv. Här låg tidigare ett gatukök. Ägaren Shorash Hadji hade efter en första byggnation planerat för en nyöppning redan 2020, men då råkade man tyvärr ut för en omfattande brand. Det krävdes en andra nybyggnation innan restaurangen som nu öppnar kunde se dagens ljus.

Byakrogen kommer att utgöra ett nytt och viktigt inslag i Svalövs totala serviceutbud. Med sitt stationsnära läge underlättar det för alla kommunens invånare som vill äta något gott på hemmaplan. Byakrogen kommer att servera dagens lunch såväl som à la carte på kvällen. Däremellan kan man titta in på en espresso.