Artikeln publicerades 7 februari 2023

Välkommen att delta i fotoutställningen Carl XVI Gustaf 50 år på tronen!

Kung Carl XVI Gustaf

Foto: Mostphotos, Michael Erhardsson

Tog du ett foto vid Kung Carl XVI Gustafs besök Eriksgata i Skåne 1975? Eller när Kungen besökte vår kommun? Har du en personlig berättelse om tillfället?

Kungen besöker samtliga Sveriges 21 län under 2023, som en del av 50-årsjubileet av Carl XVI Gustafs 50 år på tronen. Till Skåne kommer Kungaparet den 20 juni, då landshövding Anneli Hulthén står som värd för besöket. För programmet ansvarar Malmö stad och Länsstyrelsen. En del i det skånska programmet blir en fotoutställning om Kungens 50 år vid tronen. Den kommer dels att bestå av bilder från det kungliga hovet, dels av bilder som skåningar tagit vid olika kungabesök genom åren.

Har du tagit en bild när Kungen besökte vår kommun? Vill du ha med din bild i utställningen? Gör så här:

Gå in på lansstyrelsen.se/skane Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ladda upp din bild. Om du har en papperskopia - fotografera av den med en mobilkamera. Du som får din bild uttagen, bjuds in till fotoutställningen när Kungen den 20 juni kommer till Malmö för Skånefirandet av sina 50 år på tronen. Skicka in din bild senast den 28 februari.

Har du frågor, mejla till kommunikationsenheten.skane@lansstyrelsen.se.