Artikeln publicerades 22 augusti 2023

Nu signeras avtalet för Svalövs aktivitetshus

Nu har ett hyreskontrakt signerats för Svalövs nya aktivitetshus i Kvarnhuset vid Svalövs station. Aktivitetshuset ska bli en naturlig mötesplats för kommuninvånare i alla åldrar.

– Det här är en milstolpe i projektet och jag är otroligt glad över att vi nu kan komma igång. Aktivitetshuset kommer bli en fin fortsättning på de aktiviteter och trygghetssatsningar vi haft ute i byarna. Nu får vi det fysiska navet för aktiviteter på plats i kommunen, säger Teddy Nilsson, (SD) kommunstyrelsens ordförande.

Tillträde till en första del i bottenvåningen förväntas vara klar i början av 2024. Lokalerna kommer att inredas och anpassas efter önskemål från verksamheterna men ett enkelt kafé är redan planerat. I det gamla tvätteriet kommer det att skapas en aktivitets- och fritidsbank för utlåning av material till kommunens invånare.

– Jag hoppas att det kommer vara många som tar tillfället i akt och kommer till vårt nya aktivitetshus. Tanken är att det ska vara en mötesplats för alla åldrar, säger Kim Hellström, (SD) bildningsnämndens ordförande.

Före tillträde så kommer lokalerna att anpassas med målning, värmesystem och justering av ventilationssystem. Besiktning är planerat till början av 2024.