Artikeln publicerades 29 augusti 2023

Festligheter på kommunfullmäktige

Cecilia Persson, en glad och stolt Svalövsambassadör,.

Cecilia Persson, en glad och stolt Svalövsambassadör.

I går samlades kommunfullmäktige igen efter sommaruppehållet, och mötet hade en lite extra festlig inramning. Det var nämligen dags för årets Svalövsambassadör att ta emot sin utmärkelse och man uppmärksammade även att Sverige firar 500 år.

Svalövs ambassadör 2023

Årets ambassadör heter Cecilia Persson och hon är verksamhetschef på Vårdcentralen i Svalöv. Hon tilldelas utmärkelsen med följande motivering:

"Cecilia Persson, verksamhetschef vid den av Region Skåne drivna vårdcentralen i Svalöv, fick år 2022 Region Skånes utmärkelse som Årets chef. Hennes ledarskap uppmärksammades därmed på tydligaste sätt. Cecilia har drivit ett utvecklingsarbete mot ett förändrat arbetssätt, och genom att det kommit att kallas Svalövsmodellen, har det också givit Svalöv mycket god uppmärksamhet i hela landet. Cecilia är dessutom mycket mån om ett gott samarbete med andra aktörer i samhället, varav Svalövs kommun är en".

Carita Boronska Uneståhl spelar piano och sjunger nationalsången.

Carita Boronska Uneståhl spelar piano och sjunger nationalsången.

Sverige 500 år

Kommunfullmäktige uppmärksammade att Sverige firar 500 år med tal och sång. Talet som handlade om svensk historia hölls av presidiet, bestående av Ingrid Ekström (SD) ordförande, Sten Wendel (M) 1:e vice ordförande och Kent Kronkvist (S) 2:e vice ordförande.

Efter talet tog Carita Boronska Uneståhl över. Hon spelade piano och sjöng nationalsången "Du gamla, du fria" med stor känsla och inlevelse. Carita är musiker, artist, sångerska, filmkompositör och sångpedagog, boende i Röstånga.

Sen bjöds det på kaffe och tårta till alla. Tårtan var givetvis Sverigeinspirerad och det var dukat med svenska flaggor på borden.

Efter festligheterna fortsatte kommunfullmäktige med sitt möte som vanligt.