Artikeln publicerades 15 september 2023

Utdelning av vandringspriser och stipendium inom idrotten

På bilden syns från vänster Åsa Olsson, stolt mottagare av utmärkelsen för bästa ledarprestation 2022, tillsammans med Kim Hellström (SD) , ordförande i bildningsnämnden

På bilden syns från vänster Åsa Olsson, stolt mottagare av utmärkelsen för bästa ledarprestation 2022, tillsammans med Kim Hellström (SD), ordförande i bildningsnämnden.

Nu har alla priser för prestationer inom idrottens värld i Svalövs kommun delats ut.

Några priser delades ut redan i samband med nationaldagen men eftersom inte alla kunde delta då, delades återstående priser ut onsdagen den 13 september.

Bästa ledarprestation
Åsa Olsson tilldelas Sparbankens vandringspris för bästa ledarprestation 2022.

Åsa Olsson tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Åsa är verksam i Svalövs bollklubb där hon verkat som ungdomsledare och nu sitter i föreningens styrelse. Åsa är en drivklraft ett ”nav” i föreningen som verkar för samarbete och kontakter. Hon nätverkar med flera klubbar och föreningar och jobbar för att sätta fotbollen och Svalöv på kartan. Åsa har ett enormt driv och framåtanda och blir en värdig vinnare av årets vandringspris för bästa ledarprestation 2022."

Bästa juniorprestation
Röstångagymnasterna trupp 1 tilldelas NST:s vandringspris för bästa juniorprestation 2022.

Röstångagymnasterna trupp 1 tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Truppgymnastik innebär att gymnasterna tränar och tävlar i lag. Att tävla och prestera tillsammans mot ett gemensamt mål är ofta det som fogar samman laget och skapar en sammanhållning. Men inom truppgymnastiken tävlar man endast 1-2 gånger/termin varför laget får jobba hårt för att skapa denna sammanhållning. Ett hårt arbete då laget konstant behöver omstruktureras utifrån ålder, kunskapsnivå eller antal gymnaster där det sistnämnda ofta är ett större problem när man tränar på en mindre ort som Kågeröd.

Bildningsnämnden vill nominera trupp 1 för deras prestationer som lag under 2022. De presterade på topp under sina tävlingar både på vår- och höstterminen och framförallt har de lyckats att skapa en otrolig sammanhållning i sitt lag. Detta trots att laget under förra året fick in ett gäng nya, betydligt yngre, gymnaster i sitt lag. Framförallt de äldre gymnasterna i laget har tagit emot de yngre med öppna armar, väglett och peppat samt bevisat att det är laget före jaget."

Bästa idrottsprestation
Filippa Ahlberg tilldelas Kjells kanna för bästa idrottsprestation 2022.

Filippa Ahlberg tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Filippa Ahlberg är otroligt duktig talang. Under 2022 tillhörde Filippa Landskronas kanotklubb. Hon är idag en av Sveriges bästa juniortjejer (flickor A) i rodd. Filippa började ro när pandemin slog till 2020 och har på dessa år tagit sig från nybörjare till att representera Sverige i juniorlandslaget på dessa få år."

Bästa seniorprestation
Anders Andersson och Håkan Mellberg tilldelas Sture och Berta Bondessons vandringspris för bästa seniorprestation 2022.

Anders Andersson och Håkan Mellberg tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Då Anders och Håkan presterar fantastiska resultat år efter år i styrkelyft är det svårt att rättvist bedöma 2022 års resultat. Därför förelår förvaltningen att för 2023 dela Sture och Berta Bondessons vandringspris mellan de båda styrkelyftarna".

Handikappidrottsstipendium
Pia Andersson tilldelas 2022 års handikappidrottsstipendium.

Pia Andersson tilldelas stipendiet på 1500 kronor med följande motivering:
"Pia arbetar dagtid med människor som har funktionshinder men även kvällstid är hon ideellt aktiv inom föreningslivet både i Asmundtorp men framförallt här då hon som huvudcoach för Billeberga GIF:s ParaStars - ett innebandy lag bestående av stjärnor inom Svalöv kommuns LSS-verksamhet. Pia var med och startade upp denna verksamhet under Q4 2022 och har sedan dess på veckobasis aktiverat och utveckla våra ParaStars-Stjärnor kontinuerligt. En sann föreningsmänniska som alltid ställer laget före jaget och brinner för att alla ska få vara med. En ambassadör för Billeberga GIF:S motto: "Hos oss är alla stjärnor!"

Hedersomnämnande för särskilda idrottsprestationer
Ingrid Wald och Håkan Wifvesson tilldelas ett hedersomnämnande för särkilda idrottsprestationer inom Svalövs kommun.

Ingrid Wald och Håkan Wifvesson tilldelas utmärkelsen med följande motivering:
"Ingrid Wald har varit aktiv i Svalövs Bouleförening i över 20 år, där hon varit såväl spelare , tävlingsansvarig som styrelsemedlem. Här har hon byggt upp ett seriespel som idag omfattar 7 serier och ca 100 deltagare. Ingrid har även varit med att starta upp inomhusverksamheten i Svalöv för att ge möjlighet till spel året om.

Håkan Wifvesson är odförande i Teckomatorps Sportklubb sedan 2010 och där han har spelat 600 A-lagsmatcher. Trots hans åtagande i Svensk fotboll och FC Rosengård och högt uppsatta positioner i näringslivet har han varit TSK trogen i hela sitt liv. Håkan har ett stort engagemang att Teckomatorp skall vara ett levande samhälle där TSK står för såväl idrottslig som social hållbarhet och utveckling".

Stort grattis till utmärkelserna!