Artikeln publicerades 18 september 2023

Dubbla tågstopp i höst

Från 22 september till och med 1 oktober stängs sträckan Malmö-Lund av för all tågtrafik. Detta eftersom Trafikverket ska koppla in de nya spåren och färdigställa bygget av fyrspåret.

I perioden 25 september - 3 december är även sträckan Helsingborg-Ängelholm avstängd för tågtrafik. Detta då dubbelspåret där byggs färdigt. Det innebär att vecka 39, eller 25 september till och med 1 oktober, pågår de två stora tågstoppen parallellt.

Lommabanan och Söderåsbanan påverkas också, eftersom både gods- och fjärrtåg ska köra där.

Detta innebär att från den 22 september till och med 1 oktober ersätts trafiken på Söderåsbanan med ersättningsbuss till Kävlinge. Din Skånetrafikenbiljett gäller även på ersättningsbussarna.

Samt att från 1 oktober till och med 2 december kommer trafiken på Söderåsbanan att ersättas av Öresundståg Köpenhamn-Göteborg med stopp på samtliga stationer. Var förbered på att det kan vara fler som åker med Öresundstågen.

Tips på hur du klarar vecka 39

  • Håll dig uppdaterad via Skånetrafikens app eller Skånetrafikens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  • Jobba hemma om du kan. På så sätt minskar belastningen på ersättningstrafiken och de som verkligen behöver resa får plats.
  • Undvik rusningstrafiken om du kan.
  • Avsätt mer tid för din resa. Resa med ersättningsbuss kommer ta längre tid än din vanliga resa.