Artikeln publicerades 20 september 2023

Fortsatt ökning för Svalövs kommun i årets ranking av det lokala företagsklimatet

Svenskt Näringsliv presenterade under onsdagen sin ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Undersökningen ger företagare möjligheten att ge sina synpunkter på attityderna till företagande, kommunens service och bemötande eller upphandling i den kommun där de verkar.

Rankingen bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning som skickats ut till företag under första kvartalet 2023 samt ytterligare en tredjedel med statistik från SCB och UC.

Sedan förra årets mätning har Svalövs kommun gått upp 14 placeringar och ligger nu på 179:e plats av 290 kommuner i hela landet.

- Vi märker en positiv utveckling i det lokala företagsklimatet, vilket också företagsrankingen visar. Svalövs kommun har tagit ett stort omtag kring näringslivsarbetet och har en ny näringslivsstrategi på plats. Det är roligt att se att kommunens upphandling och tillgång till kompetens är de enkätfrågor som ökat mest i omdöme. Där har kommunen gjort särskilda satsningar, säger Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande.

Se årets rankinglista och utvecklingen över tid Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Lokalt företagsklimat Svalöv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rankingutveckling i Svalövs kommun 2014-2023

Rankingutveckling i Svalövs kommun 2014-2023