Artikeln publicerades 16 oktober 2023

LSR introducerar 4-fackskärl till småhus

Nu är det äntligen dags för fastighetsnära insamling av förpackningar och tidningar i Landskrona och Svalöv. Eller FNI som det också brukar kallas.

Det gör LSR genom att komplettera befintliga kärl för mat- och restavfall med ett kärl med fyra fack. Det betyder att småhus och fritidshus kommer att kunna lämna det mesta av sitt avfall direkt utanför dörren. Enkelt och praktiskt. Och en viktig poäng för miljön – mer avfall går till återvinning och mindre till förbränning.

Så här går det till. I februari 2024 ställer LSR ut ett kärl med fyra fack vid småhus. Utan extra kostnad.

I kärlet med fyra fack lämnar du tidningar och förpackningar av plast, papper och metall. Och då slipper du förstås ge dig av till återvinningsstationen (åvs) med allt det här. Du sorterar det bara rätt och lämnar det direkt vid tomten. Precis som du redan gör med ditt restavfall och ditt matavfall i kärlen du redan har. Förpackningar av glas lämnar du på åvs precis som du gör i dag.

Just nu skickar vi LSR ut brev till alla småhus med information om det nya kärlet för tidningar och förpackningar. Så håll koll i brevlådan!

Här får du veta nästan allt om hur ditt nya kärl med fyrfack fungerar. Du får också reda på vilka sorters avfall du kan sortera i kärlet och hur ofta du har hämtning. Har du ändå inte fått svar på din fråga är du välkommen att kontakta LSR.

Mer information och kontaktuppgifter finns på LSR:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..