Artikeln publicerades 25 oktober 2023

Fem år efter branden - folkkära Kågerödslund är nu invigt

Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande och Ulla Sjögren, klipper bandet för att inviga Kågerödslund.

Teddy Nilsson (SD) kommunstyrelsens ordförande och Ulla Sjögren, klipper bandet för att inviga Kågerödslund.

I lördags, den 21 oktober, invigdes den folkkära dans- och mötesplatser Kågerödslund i en både festlig och känslosam tappning.

För nästan fem år sedan vaknade invånarna i Kågeröd av en brand. Det var den nästan 90-åriga festlokalen Kågerödslund som stod i lågor och brann till grunden. Sedan dess har arbetet med att återuppbygga den folkkära dans- och mötesplatsen pågått. Men så i lördags invigdes äntligen Kågerödslund för allmänheten och känslorna kring att äntligen få slå upp portarna delades bland såväl nya som tidigare besökare.

- Dagens invigning vittnar om hur viktig Kågerödslund är och har varit som plats. Här sluts såväl politiker som förenings- och näringslivet upp för att återigen skapa nya fantastiska möten i framtiden, säger Teddy Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande.

Ett nytt, modernare Kågerödslund men med inslag av det som
var förr

Det nya Kågerundslund har byggts i en modernare tappning, anpassad för fler typer av möten och människor. Lokalen är nu bland annat utrustad med ett stort kök, ett flertal toaletter och är dessutom handikappanpassad.

-Tanken är såklart att lokalerna ska kunna användas för olika former av möten. Här finns verkligen goda möjligheter att arrangera dans- och festevenemang men det går lika bra att utnyttja Kågerödslund för konferenser och mässor, fortsätter Teddy Nilsson.

En vacker inramning med inslag från förr

Christer Johnsson, ordförande i Kågerlunds intresseförening lämnar över ett antal tavlor med bilder från förr till Niklas Fonskov, Kultur- och fritidschef

Christer Johnsson, ordförande i Kågerlunds intresseförening lämnar över ett antal tavlor med bilder från förr till Niklas Fonskov, Kultur- och fritidschef

Själva invigningen var lika vacker och färgstark som höstens intåg i Kågeröd. Utanför i ett för dagen soligt och vackert höstlandskap hade man dukat upp för fest med såväl grill som festliga snittar. Inne i lokalen spelades livemusik av lokala musiker från Fridhems folkhögskola samtidigt som ett bildspel med bilder och filmer från förr spelades upp för publiken.

När väl invigningsbandet klipptes och Kågerödslund förklarades invigt räckte Christer Johnsson, ordförande i Kågerödslunds intresseförening över ett antal tavlor med minnen från förr till Niklas Fonskov, kultur- och fritidschef i Svalövs kommun.

Dessa tavlor ska få hänga på våra väggar så att vi ska minnas alla fina minnen som levt på den här platsen men också för att påminna oss om alla nya som kommer att skapas, säger Niklas Fonskov.

Bokning av Kågerödslund

I och med att Kågerödslund nu är invigt går det att hyra lokalen för evenemang och möten. Både privatpersoner och föreningar kan hyra lokalerna.

Information och prisuppgifter om att hyra Kågerödslund Öppnas i nytt fönster.