Artikeln publicerades 13 november 2023

Möt Svalöfs gymnasiums nya rektor Magnus Lindkvist

Magnus Lindkvist är ny rektor på Svalöfs gymnasium. Foto: Åsa Meierkord

Magnus Lindkvist är ny rektor på Svalöfs gymnasium. Foto: Åsa Meierkord

Han beskriver sig själv som en lagspelare - både i fotboll och i jobbet som rektor.
Nu har Magnus Lindkvist suttit på rektorsstolen på Svalöfs gymnasium och vuxenutbildning i ett par veckor och börjar så smått lära känna verksamheten.

- Det är verkligen mycket att ta in och lära sig, men det är både kul och spännande med en så bred verksamhet, säger Magnus.

Magnus Lindkvist är i grunden lärare för årskurs 4-9 i historia, geografi, religion och samhällsvetenskap. Men de senaste 13 åren har han arbetat som rektor. Han har bland annat varit rektor för Midgårdskolan i Röstånga och Lunnaskolan i Kågeröd. Att ta steget in på Svalöfs gymnasium och vuxenutbildning för att ta på sig rektorsrollen kändes naturligt.

- Att ha personalansvar och budgetansvar är ungefär samma uppdrag även om det handlar om en större verksamhet, det är det pedagogiska utvecklingsarbetet som skiljer sig mest åt, både när det gäller gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

Han är uppvuxen i Svalöv och bor i byn med fru och tre barn. Magnus har även ett stort idrottsintresse och spelade tidigare i allsvenskan med Landskrona Bois. Han känner med andra ord till kommunen både som invånare, som engagerad i den lokala fotbollsklubben och via skolorna han har arbetat med.

- Jag tror att det är en stor fördel att jag har jobbat som rektor i kommunen tidigare och kan rutinerna.

Vad ser du mest fram emot som rektor för Svalöfs gymnasium och vuxenutbildning?

- Skolan har stor betydelse för kommunen och är något vi ska vara stolta över och värna om. Jag är mycket imponerad över det jag hittills har hunnit att se. Som rektor på Lunnaskolan kunde det ibland kännas lite ensamt i besluten, jag är en lagspelare och en så här stor verksamhet ger andra förutsättningar att jobba framåt, tillsammans med andra i en skolledning. Det ser jag fram emot.

Fotnot: Magnus Lindkvist är tf rektor fram till den 1 december då Lena Hansson går i pension. Efter det är han ordinarie rektor.

Fem snabba med Magnus

Staden eller landet?
- Landet.

Messi eller Ronaldo?
- Messi.

Hundagility eller mata leguan?
- Mata leguan.

Spökhuset eller berg-och-dal-banan?
- Spökhuset

Epadunk eller country?
- Country.