Artikeln publicerades 11 december 2023

Hög sjukfrånvaro kan påverka hemvårdsinsatser

Förstora bilden

Foto: Mostphotos.

Årets förkylnings- och influensasäsong återspeglar sig i hög sjukfrånvaro hos medarbetarna inom hemvården. Med dessa förutsättningar arbetar verksamheten utifrån att alla planerade insatser ska genomförs. Dock kan det innebära att vissa tjänster behöver flyttas till annan tid eller dag.

I första hand gäller det insatserna social samvaro och städning där det kan bli aktuellt med schemaändring. Hemvårdstagare som har insatser genom Svalövs kommun har redan eller kommer att få information om det rådande läget.

— Vi stävar alltid efter att ge bästa möjliga service och innan det sker ändringar i utförandet av brukarens insatser kommer vi i förväg att informera om detta. Vårt mål är att minimera eventuella besvär så mycket det är möjligt, säger Niklas Ahlqvist, tf. verksamhetschef inom hemvården.

Det handlar om att planera om

Det handlar inte om att ställa in några insatser för hemvårdstagarna utan om det blir aktuellt handlar det om att flytta en insats till annan tid eller dag.

— Jag vill på förhand beklaga eventuella störningar som detta kan innebära och hoppas på förståelse samt tålamod utifrån rådande förutsättningar. Vi håller hoppet uppe om att sjukfrånvaron snart minskar så att hemvårdsverksamheten kan återgå till normala rutiner och schemaläggning, säger Niklas Ahlqvist.

Är du hemvårdstagare och har frågor, vänligen kontakta ditt hemvårdsområde:

Slätten
Billeberga, Teckomatorp och Tågarp.
Tel: 0418-47 51 82

Åsen
Kågeröd och Röstånga med omnejd.
Tel: 0418-47 51 84

Centrum
Svalövs tätort
Tel: 0418 47 51 86