Artikeln publicerades 31 januari 2024

Svalövs kommun söker röstmottagare

Den 9 juni 2024 är det allmänna val till Europaparlamentet. Valnämnden i Svalövs kommun rekryterar personer som är intresserade av att arbeta som röstmottagare. Som röstmottagare kan du arbeta på valdagen och/eller under förtidsröstningen.

Vill du bli en del av vårt härliga gäng och göra en insats för demokratin?

Om du tjänstgjorde i de allmänna valen 2022 i Svalövs kommun eller har blivit erbjuden en placering till EU-valet 2024, ska du inte göra en ny ansökan. Logga in på https://svalov.jobbaival.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och bekräfta eller avsäg din placering på “Min placering” i menyn ovan/till vänster på dator eller under “Navigation” på mobilen.

I arbetsuppgifterna som röstmottagare på valdagen ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt att efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna. Arbetet avslutas inte förrän samtliga röster är räknade, vilket kan innebära en lång arbetsdag.

Förtidsröstningen pågår från 22 maj till och med valdagen 9 juni. Arbetet som röstmottagare under förtidsröstningen är schemalagt och sker såväl dagtid som på kvällar och helger. Arbetsuppgifterna påminner om dem som förekommer under valdagen, men rösterna räknas inte utan sparas till valdagen.

För att kunna tjänstgöra som röstmottagare i vallokal eller förtidsröstningslokal behöver du vara myndig, ha ett hälsotillstånd som möjliggör genomförande av arbetsuppgifterna samt i övrigt vara lämplig för uppdraget. Det är meriterande om du har administrativ erfarenhet och är bosatt i kommunen. För att få tjänstgöra behöver du också genomgå kommunens obligatoriska utbildning för röstmottagare. Valbara utbildningstillfällen kommer att finnas under veckorna 16-17 respektive 19-20.

För tjänstgöring och utbildning får du ett fast arvode som fastställs av valnämnden.

Om du är intresserad av att tjänstgöra som röstmottagare, ber vi dig göra en intresseanmälan via länken i https://svalov.jobbaival.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Anmälan kommer vara öppen från och med 1 februari, men ansök så fort som möjligt, då platser tillsätts löpande.

Om du har frågor om vad uppdraget innebär, kontakta valadministrationen på mail val@svalov.se.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!