Artikeln publicerades 1 mars 2024

Kick-off och första nätverksträff för nytt projekt om kompetensförsörjning

Teodor Isaksson och Arnela Kadic, Närlingslivsenheten i Svalöv

Svalövs kommun fick i december ett beviljat projekt genom Europeiska socialfonden; Fokus Kompetenshöjning i Svalöv.

Fokus Kompetenshöjning i Svalöv

Fokus Kompetenshöjning i Svalöv beviljades 7 miljoner kronor för att stärka både det lokala näringslivet och medarbetare inom vård och omsorg med kostnadsfria kompetenshöjande utbildningar inom digitalisering, automatisering och grön hållbarhet.

Totalt fördelades 84 miljoner kronor till olika satsningar i Skåne och Blekinge. Långsiktigt är syftet med statsbidragen att främja hållbar utveckling, konkurrenskraft på arbetsmarknaden och kompetensförsörjning.

Första nätverksträff

Första nätverksträffen för projektet hölls under dagen.

Tidigt under dagen så hölls en kick-off och även den första nätverksträffen för projektet, där deltagande företag från näringslivet i Svalöv, projektgruppen och andra involverade var inbjudna till en morgon full med god frukost och dryck, engagerande konversation och en början på ett gott samarbete för kompetensutveckling och där igenom stärka konkurrenskraften för Svalövs kommuns företag.

Samtalen som hölls rör företagens utveckling både nu och i framtiden utifrån relevanta utmaningar på både lokal och global nivå.

En av de delar som projektet inkluderar är uppbyggandet av en plattform för lärande som redan har påbörjats genom förstudien Smarta Orter.

Det bjöds även på gott tilltugg!