Artikeln publicerades 25 mars 2024

Arbetet med Kågeröds Mader uppmärksammas i media

Den slingrande åfåran vid Vegeå har återskapats och här trivs fiskar och småkryp.

Forskningen visar hur viktigt det är med våtmarker. Tidningen Aktuell Hållbarhet lyfter fram Svalövs kommun och arbetet med Kågeröds Mader som ett gott exempel på hur kommuner kan arbeta med våtmarker.

Kågeröds Mader är ett naturområde med våtmarker som anlagts i Vegeåns dalgång i norra Kågeröd. Det invigdes under våren 2023.

- Det är jätteroligt att kommunens arbete med vattenfrågor uppmärksammas. Jag vet att området nu under våren har besökts av både förskolan och skolan i Kågeröd vilket vi är mycket glada för, säger Linn Renström, miljöstrateg i Svalövs kommun.

Ta del av hela artikeln i Aktuell Hållbarhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..